Rezeki :)

Raya Collection 2014 by ShawlbyiamHanis

Assalamualaikum ^.^

Kaknis kembali design baru untuk keluaran RAYA 2014..

Dont worry Plain Halfmoon still ada..sebab itu lah keluaran utama kami ;)


RAYA COLLECTION 2014 by
ShawlbyiamHanis

BLINGBLING HALFMOON SHAWL
DATANG DENGAN PELBAGAI WARNA
INI CUMA CONTOH WARNA-WARNA YANG ADA


BLINGBLING HALFMOON SHAWL
COLOUR : DEEP PURPLE
PANJANG : 1.75METER
LEBAR : 0.75METER
CHIFFON GEORGETTE
LEMBUT BERAT TERLETAK
PRICE : RM35
POSTAGE : RM6SM RM10SS


BLINGBLING HALFMOON SHAWL
COLOUR :ROYAL BLUE
PANJANG : 1.75METER
LEBAR : 0.75METER
CHIFFON GEORGETTE
LEMBUT BERAT TERLETAK
PRICE : RM35
POSTAGE : RM6SM RM10SS

BLINGBLING HALFMOON SHAWL
COLOUR : PINKISH
PANJANG : 1.75METER
LEBAR : 0.75METER
CHIFFON GEORGETTE
LEMBUT BERAT TERLETAK
PRICE : RM35
POSTAGE : RM6SM RM10SS

BLINGBLING HALFMOON SHAWL
COLOUR : BLACK (FAST SELLING)
PANJANG : 1.75METER
LEBAR : 0.75METER
CHIFFON GEORGETTE
LEMBUT BERAT TERLETAK
PRICE : RM35
POSTAGE : RM6SM RM10SS

BLINGBLING HALFMOON SHAWL
COLOUR : YELLOWISH
PANJANG : 1.75METER
LEBAR : 0.75METER
CHIFFON GEORGETTE
LEMBUT BERAT TERLETAK
PRICE : RM35
POSTAGE : RM6SM RM10SS

BLINGBLING HALFMOON SHAWL
COLOUR : EMERALD GREEN
PANJANG : 1.75METER
LEBAR : 0.75METER
CHIFFON GEORGETTE
LEMBUT BERAT TERLETAK
PRICE : RM35
POSTAGE : RM6SM RM10SS

CONTOH COLOUR LAIN REQUEST BY CUSTOMER..
LIGHT GREY
BABY PURPLE
BABY PINK
DARK BROWN
CREAM COKLAT 




INI LISTING COLOUR YANG KAMI ADA..
PLAIN HALFMOON SHAWL PUN ADA..
PILIH SENDIRI YER.....


LACE BEADING SHAWL EXCLUSIVE DESIGN
LACE BEADING SHAWL EXCLUSIVE DESIGN
RM45 ONLY
LACE BEADING EXCLUSIVE DESIGN
RM45 ONLY


OKAY SEMUA SHAWL DEKAT ATAS BOLEH PILIH IKUT CITARASA SENDIRI YER..
INSHALLAH KAKNIS AMBIL TEMPAHAN TILL RAYA ^.^

WHATSAPP ME
017-3454767



JARANG UPDATE DEKAT BLOG..
SO NAK LAGI CEPAT
BOLEH VISIT PAGES FACEBOOK

LINK PAGES FACEBOOK SHAWLBYIAMHANIS



OR BOLEH FOLLOW NEW IG SHOP






TILL THEN,
RABBI YASSIR WALAA TU'ASSIR

SEMOGA ALLAH PERMUDAHKAN URUSAN JUAL BELI KITA ^.^




SHAWL HALFMOON MURAH

UPDATE 22 MAY 2014 till bulan puasa & raya available..



HALFMOON SHAWL

MURAH SANGAT!!!
HOMEMADE SHAWL
KAIN CHIFFON GEORGETTE
LEMBUT BERAT FLOWY..
HALFMOON PLAIN MURAH


INI CONTOH WARNA JER TAU...
BANYAK LAGI YANG ADA..
KITA SELALU UPDATE DEKAT PAGES..
G TENGOK SANA...HIHI


CONTOH LABUH & HOW TO STYLE
KAIN BETUL2 LEMBUT & BERAT YE..
BILA PAKAI FLOWY JE...
DEKAT LUAR RM35 KEATAS KAIN CAMNIH


HALFMOON PLAIN MURAH

HALFMOON PLAIN MURAH

PRICE SANGAT LAH MURAH...
HARGA PROMOSI SAMPAI RAYA TAUUU...
RM25 1pcs 
postage RM6 sm RM9 ss


Bukti shawl i sangat quality and lembut berat...
ramai yang order untuk tunang nikah kahwin...






FEEDBACK CUSTOMER
CUMA SEBAHAGIAN YER..


okay feedback yang lain dalam whatsapp..
memang kain yang mahal kita guna..
but jual murah jer..
shawl ni HOMEMADE tauuuu..
bukan beli borong dari kilang or pemborong..


SIZE ?
PANJANG 1.75METER 
LEBAR 0.75METER

QUESTION ?
AKAK TAK BUAT SHAWL 4SEGI KE?
AKAK TAK JUAL WIDE SHAWL YANG BESAR KE?

ANSWER ?
BUAT ADIK MANIS....
CUMA PRE ORDER
ORDER JE DEKAT AHKAK..
INSHALLAH WITHIN 1WEEK SIAP !! 
PRICE ?
MURAH JER......


APA APA JUST CLICK PAGES SEBELAH KANAN ATAS TU YER...
OR LINK BAWAH NI

SMS/WHATSAPP 017-3454767
laju macam matrempit i reply inshallah
strictly no CALL..


untuk jualan bulan puasa and raya..
dengan ini berbesar hati nak bagi harga promosi
harap harap dapat pahala sedekah :))


rabbi yassir walaa tu'assir


xoxo
muahhh





Review My Big Day : Majlis Bertandang

3 November 2013

Majlis bertandang sebelah suami di Dewan Kastam,Jelutong Penang..

perlu update ya sebab kalau tak update tak lengkap rasa jiwa..kuikui

walaupun........dah berzaman.. -,-'


Makeup by sis NurulZaadah..
biasala gambar selfie dari stegrem..quality kurang..
but makeup dia memang vouge :)


















seriously jujur cakap baju ni time pegi fitting pandang sebelah mata je tengok patung pakai..
baju baru design sendiri...tapi bila siap aku tak bekenan pun..
tapi apakan daya kenduri dah dekat..pasrah jek...
but time last fitting baju ni sangat lah selesa and cutting betul betul badan i..
then lepas matching kan dengan veil applique diamond ni..
plus makeup..
i is sangat lahhhh puas hati !!
cantik!! 

okay..berakhir sudah entry pasal wedding aku yang dah hampir 6bulan lamanyaaa..
barulah boleh update pasal lain dengan hati yang tenang dan gembira..


kihkih..

xoxo
mmuahhhh




Review My Big day :) WEDDING DAY

Hello :D

2 November 2013 majlis resepsi sebelah perempuan...theme colour?siapa yang kenal aku mesti garu kepala...pink lagi keknis?tanya kawankawan seangkatan..ambuii dah lekat nama keknis dekat aku..kahkahkah bajet blogger femes hanis zalikha gittew..diorang panggil bukan aku suruh --'

alaaaahhh..bukan apa,pink kan colour selamat..nampak comel suweet gitu kan..lagipun senang fikir..

mother inlaw tanya "anis nak hantaran telekung colour apa?" 
aku "pink pun okay mama"

father inlaw "anis nak ba beli alquran pelangi colour apa?"
aku "pink lah ba"

kawankawan "baju pengantin colour apa keknis?" 
aku "pink lahhhh"

suami "sayang nak b pakai kemeja colour apa?"
aku "pink la b......"

tailor butik "awak nak baju baru colour apa?"
aku "okay design sebijik macam ni..saya nak colour pink..pink yang betulbetul pink ye"

kahkahkah...sejenis manusia yang otak takyah pikir banyak...aku latuuu...


DRESS FOR RECEPTION

tapi sayang...orang tak tahu di lubuk hati aku yang paling dalam,aku tak bekenan dengan baju aku...
sobs sobs ..ni rahsia tau..korangz jangan bagitau orang lain --' cutting tak macam yang aku nak and baju ni agak besor...so nampak macam pakai baju orang walaupunzzz itu baju baru!akak butik cakap ni diorangz upah orang lain..so dia jahit kurangz elok...i is pasrah! 




MAKE UP FOR WEDDING

sorry ah tertipu sikit...carik gambar original tak jumpa...kah kah kah...ini dah edit instagram memang la gebu..emma maembong pun kalah oii....tapi makeup yang stunning ni tak tipu la.KakZ ni makeup orang yang kurang kelayakan dipuji cantik pun meletops..ahaksss kening tak cukur okay,very the halal..bulu mata lagi panjang dari CheTa..jangan mainmain kau....and she's very profesional..lemah lembut..positif je KakZ nih! 
now dia dah luaskan empayar ke area Kuala Lumpur and sewaktu dengannya..tunggu apa lagi..
sangat RECOMMENDED! facebook NurulZaadah Juhari

okay tu je kot...aku peram entry ni 6bulan kot dalam draft...kahkahkah 

bye..