Rezeki :)

Review My Big day :) WEDDING DAY

Hello :D

2 November 2013 majlis resepsi sebelah perempuan...theme colour?siapa yang kenal aku mesti garu kepala...pink lagi keknis?tanya kawankawan seangkatan..ambuii dah lekat nama keknis dekat aku..kahkahkah bajet blogger femes hanis zalikha gittew..diorang panggil bukan aku suruh --'

alaaaahhh..bukan apa,pink kan colour selamat..nampak comel suweet gitu kan..lagipun senang fikir..

mother inlaw tanya "anis nak hantaran telekung colour apa?" 
aku "pink pun okay mama"

father inlaw "anis nak ba beli alquran pelangi colour apa?"
aku "pink lah ba"

kawankawan "baju pengantin colour apa keknis?" 
aku "pink lahhhh"

suami "sayang nak b pakai kemeja colour apa?"
aku "pink la b......"

tailor butik "awak nak baju baru colour apa?"
aku "okay design sebijik macam ni..saya nak colour pink..pink yang betulbetul pink ye"

kahkahkah...sejenis manusia yang otak takyah pikir banyak...aku latuuu...


DRESS FOR RECEPTION

tapi sayang...orang tak tahu di lubuk hati aku yang paling dalam,aku tak bekenan dengan baju aku...
sobs sobs ..ni rahsia tau..korangz jangan bagitau orang lain --' cutting tak macam yang aku nak and baju ni agak besor...so nampak macam pakai baju orang walaupunzzz itu baju baru!akak butik cakap ni diorangz upah orang lain..so dia jahit kurangz elok...i is pasrah! 




MAKE UP FOR WEDDING

sorry ah tertipu sikit...carik gambar original tak jumpa...kah kah kah...ini dah edit instagram memang la gebu..emma maembong pun kalah oii....tapi makeup yang stunning ni tak tipu la.KakZ ni makeup orang yang kurang kelayakan dipuji cantik pun meletops..ahaksss kening tak cukur okay,very the halal..bulu mata lagi panjang dari CheTa..jangan mainmain kau....and she's very profesional..lemah lembut..positif je KakZ nih! 
now dia dah luaskan empayar ke area Kuala Lumpur and sewaktu dengannya..tunggu apa lagi..
sangat RECOMMENDED! facebook NurulZaadah Juhari

okay tu je kot...aku peram entry ni 6bulan kot dalam draft...kahkahkah 

bye..
















Review My Big Day :) SOLEMNIZATION

Tengok tengok balik post lelama baru perasan...review pasal wedding aku belum update..

cey...macam wajib.eh memang la wajib..betahun tahun tauuu planning...

pejam celik pejam celik dah 2 bulan 14 hari..macam baruuuu je kawen kan..

yelahh jumpa pun jarang..sorang penang sorang nun di terengganu..

sampai aku ambik tindakan drastik behenti kerja >.< sebab susah sangat nak jumpa..

Solemnization (Majlis Nikah) 1 November 2013 

Theme Colour : Mint Green :)
Dress : Delila Dress from Qamraa Boutique
Shawl : dari online shop sendiri Shawl by iamHanis
Veil : dari online shop bff FS Roses Halfmoon
Makeup & Pelamin : Butik Renjis Renjis,Kepala Batas Penang


Kan dah cakap aku suka lain dari yang lain...semua nikah pakai putih bersih suci jek...aku pulak tercari-cari colour lain sebab ada sebabnya...hukhuk sapa taknak kan pakai putih..cantik jek.
tapi aku nih selalu perasan diriku hitam meqelit...so kalau pakai putih lagi lahhh nampak meqelit..
memang dari dulu playsafe..jarangggggg sangat aku pakai putih >.<


Dok peqati lama dah Qamraa Boutique nih..macam bekenan jek.sapa tak kenal kan?dah pemes satu malaysia diorangz nih..so menapak dari Penang ke Alor Star terus ke butik fitting baju..dari awal masuk butik tu mata tumpu jek dekat dress MINT GREEN nih...banyak giler baju lelawa kat situ..mata tu nakkk jugak yang MINT GREEN..so aku jenis dah sekali bekenan ambik terus..antara nak ambik yang ikut cutting badan or dress..penat pikir.confirm ambik baju ikut cutting badan..ala ala kurung moden tu..nak melangkah keluar butik sempat lagi tukar fikiran..xpelah biya,kami amek dress delila lah.....nasib baik kau tauke dia senyum jek layan kerenah haku...huahuahua Biya si tauke butik memang ramah habis!!servis lakibini tiptop..x sombong..x kerek..baik hati..patut lah bisnes maju :))



DRESS FOR NIKAH



Kain nih kalau tak silap jenis lycra..tapi high quality lycra okay..
sedap sangat pakai..stretchable flowly gittchew
feeling princess sangat....
takpe la princess hari paling bersejarah sekali seumur hidup
nak cari dress cantik kebabomm??
tolong follow QAMRAA BOUTIQUE







SHAWL & VEIL NIKAH



Shawl dari onlineshop sendiri SHAWL BY IMHANIS mint green colour..
ada yang panggil colour Tiffany green...taktahu lah.tapi seriusly sama ja colour  dua nih..

Veil cantik anggun kebabom nih dari BFF punya onlineshop FS Roses
dia punya beading..idea memang terbaik...
seriously aku yang cerewet nih 1st tengok terus puas hati..
hehe
sapa sapa yang nak tunang nikah kahwin boleh order dengan kami ^_^





HENNA ART (INAI TANGAN)



Ini kali kedua aku lukis dekat akak Dayang ni..
dulu penah up entry lukis inai dekat dia..
dia punya lukisan perghhhhh...memang cantik sangat!!
yang atas ni baru lepas cuci..nampak macam biasa ja..
in reality pegi mana mana semua tanya..
eh lukis mana?lukis mana?cantik sangat..
haaa gittchew dia punya penangan....
aku sendiri ni setiap 24jam asyik nak tengok jek tangan sendiri...
hikss teruja uolss...
Facebook akak dayang D'Lily Azierra


Ngantok ahh....banyak pulak nak ngarang...huahuahua
actually tengah tunggu Jeno balik nih...esok kan Maulidur Rasul..so cuti panjang sikit lah...
entah pukul berapa nak sampai...Zzzzz krohh krohhhh --'





till then
xoxo
jom selawat keatas Nabi Muhammad s.a.w




Please Jaga Diri

Dunia sekarang memang dah tak selamat kan ?

even dekat kampung yang aman damai lagi tercinta lah sangat ni pun banyak kes -.-

haiyakk....p la buat keja lain woih..mesin rumput ka..cat tiang letrik kaa...

orang orang tua dengan suri rumah jugak jadi mangsa :'( sobs sobs

alkesahnyaaa dekat perkampungan gua banyak kes rompakan..

bukan sekali..bukan dua kali tapi banyak kali.....dulu dia target umah tepi jalan..senang nak lari kan..

tok aku pun kena...tengah menyapu halaman dia buat buat tanya jalan pastu terus ragut rantai leher..

nasib baik tak cedera! lepas tu selang dua tiga bijik rumah ja..sedara aku jugak..dia buat buat tanya rumah orang pastu cakap taktau nak tutup pintu dia tolak masuk letak parang dekat ..nasib cedera sikit ja..barang kemas memang habis laaa..

baru baru ni dalam kampung pulak..siap pakai kopiah lagi...macik tu kena ragut depan rumah...hishhh dapat dekat aku sunat 10kali! macam berani :D

so kesimpulan yang dapat disimpulkan....peragut tak berwawasan ni ada taktik tersendiri..

1.Diorangz meragut time tengah hari waktu orang laki semua pergi kerja..tinggal la acik acik yang lemah.

2.Sebelum meragut diorangz akan buat buat tanya jalan

3.Sebelum meragut diorang akan buat buat tanya "abang ada rumah tak?" "pakcik ada rumah tak?" diorangz main sebut je sebab nak check sapa ada dalam rumah.Nasib diorangz baik,cakap takda..haaaaa merompak terus la..

4.Datang buat buat banci ..siap bawak kertas lengkap tanya berapa orang tinggal,berapa laki berapa perempuan,siapa bekerja siapa yang tak bekerja....

BIJAK KAN ??


Allah....selamatkan lah keluarga kami dari segala malapetaka dan juga bencana...selamatkan juga semuanya...tolong semuanya



till then
xoxo
hanis = berani 

Move On

ini bukan move on putus cinta ke move on kecewa beduka lara..

ini move on ke suatu tempat ke tempat yang lain..haaaaa tatabahasa sangat

korangz ingat lagi tak itu ari aku ada cita pasal tak dapat rumah sewa  ?

alhamdulillah dah dapat.....takda lah murah punnn..mahal jugak -.-

tapi murah sikitttttttt dari yang lain..so dah penat mencari mungkin ni la rezeki kami..

Penang move on ke Terengganu....9jam huwaaaaaaaaa nanges kuatkuat

jauhh woihh...nanti mesti rindu nak gaduh dengan emak!

mesti sunyi sorang sorang dekat rumah.. T__T nasib ada somi..ehekhek

belum p sana pun dah pikir macam macam...positif sikit la!

k k doakan gua dan somi berbahagia diperantauan ya!!


Kenduri doa selamat rumah baru kakak..semua dah buat rumah sendiri cantikcantik
rumah kami?sabo je lahhh...biar stabil dulu :D 



till then
xoxo
anis yang swing mood nya -.-