Review My Big Day :) SOLEMNIZATION

Tengok tengok balik post lelama baru perasan...review pasal wedding aku belum update..

cey...macam wajib.eh memang la wajib..betahun tahun tauuu planning...

pejam celik pejam celik dah 2 bulan 14 hari..macam baruuuu je kawen kan..

yelahh jumpa pun jarang..sorang penang sorang nun di terengganu..

sampai aku ambik tindakan drastik behenti kerja >.< sebab susah sangat nak jumpa..

Solemnization (Majlis Nikah) 1 November 2013 

Theme Colour : Mint Green :)
Dress : Delila Dress from Qamraa Boutique
Shawl : dari online shop sendiri Shawl by iamHanis
Veil : dari online shop bff FS Roses Halfmoon
Makeup & Pelamin : Butik Renjis Renjis,Kepala Batas Penang


Kan dah cakap aku suka lain dari yang lain...semua nikah pakai putih bersih suci jek...aku pulak tercari-cari colour lain sebab ada sebabnya...hukhuk sapa taknak kan pakai putih..cantik jek.
tapi aku nih selalu perasan diriku hitam meqelit...so kalau pakai putih lagi lahhh nampak meqelit..
memang dari dulu playsafe..jarangggggg sangat aku pakai putih >.<


Dok peqati lama dah Qamraa Boutique nih..macam bekenan jek.sapa tak kenal kan?dah pemes satu malaysia diorangz nih..so menapak dari Penang ke Alor Star terus ke butik fitting baju..dari awal masuk butik tu mata tumpu jek dekat dress MINT GREEN nih...banyak giler baju lelawa kat situ..mata tu nakkk jugak yang MINT GREEN..so aku jenis dah sekali bekenan ambik terus..antara nak ambik yang ikut cutting badan or dress..penat pikir.confirm ambik baju ikut cutting badan..ala ala kurung moden tu..nak melangkah keluar butik sempat lagi tukar fikiran..xpelah biya,kami amek dress delila lah.....nasib baik kau tauke dia senyum jek layan kerenah haku...huahuahua Biya si tauke butik memang ramah habis!!servis lakibini tiptop..x sombong..x kerek..baik hati..patut lah bisnes maju :))



DRESS FOR NIKAH



Kain nih kalau tak silap jenis lycra..tapi high quality lycra okay..
sedap sangat pakai..stretchable flowly gittchew
feeling princess sangat....
takpe la princess hari paling bersejarah sekali seumur hidup
nak cari dress cantik kebabomm??
tolong follow QAMRAA BOUTIQUE







SHAWL & VEIL NIKAH



Shawl dari onlineshop sendiri SHAWL BY IMHANIS mint green colour..
ada yang panggil colour Tiffany green...taktahu lah.tapi seriusly sama ja colour  dua nih..

Veil cantik anggun kebabom nih dari BFF punya onlineshop FS Roses
dia punya beading..idea memang terbaik...
seriously aku yang cerewet nih 1st tengok terus puas hati..
hehe
sapa sapa yang nak tunang nikah kahwin boleh order dengan kami ^_^





HENNA ART (INAI TANGAN)



Ini kali kedua aku lukis dekat akak Dayang ni..
dulu penah up entry lukis inai dekat dia..
dia punya lukisan perghhhhh...memang cantik sangat!!
yang atas ni baru lepas cuci..nampak macam biasa ja..
in reality pegi mana mana semua tanya..
eh lukis mana?lukis mana?cantik sangat..
haaa gittchew dia punya penangan....
aku sendiri ni setiap 24jam asyik nak tengok jek tangan sendiri...
hikss teruja uolss...
Facebook akak dayang D'Lily Azierra


Ngantok ahh....banyak pulak nak ngarang...huahuahua
actually tengah tunggu Jeno balik nih...esok kan Maulidur Rasul..so cuti panjang sikit lah...
entah pukul berapa nak sampai...Zzzzz krohh krohhhh --'





till then
xoxo
jom selawat keatas Nabi Muhammad s.a.w




34 comments:

  1. cantiknya awak...kombinasi warna yg cantik..dan semuanya cantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankyou nis..nanti nis kawen kompom lagi cantik ^_^

      Delete
  2. Uikkk...dah mcm puteri apa...ok lah tu.....dulu masa den kawen...tak de beli online2 ni....uhukz.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpa jebat..janji selamat dah kawen...hikhik

      Delete
  3. inai cntik sgt..akak punye inai tgn 2hari dh ilang sbb xsempat kering akak dh cuci.. gataiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiks..xpa akak..nnti pegi lukis lagi :p

      Delete
  4. tu halfmoon shawl ke?

    ReplyDelete
  5. tu halfmoon shawl ke?

    ReplyDelete
  6. hamboi cun nya isteri org ni. :) so skrg duk dgn suami la ganu? awal2 ni jgn berjauhan..mood hornymoon lg. hahaha

    tahniah anis dan suami :) semoga Allah berkati hingga ke syurga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi hornymoon..hahah dah duduk ganu dahhhhhh :P

      thanks abang stalker :P

      Delete
  7. cantik cantik cantik cantik cantik cantik cantik cantik..

    *ckp cantik byk2 nie sbb ade makna ke? eh?*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ecehhh..lepas ni dikton pulak....nak advice or apa2 call me k ^_^

      Delete
  8. Cantiknya warna baju nikah Anis.. lembut sesejuk mata memandang je :)
    Inai pun cantik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi masehh...tu laa anis tgk pn sejuk..haha

      Delete
  9. cantik sangat....tahniah =)
    doakan saya juga...ehem.....tunggu turn....

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankyouuu...pray for u too..moga dipermudahkan segala...aminnnn

      Delete
  10. tahniah anis...dah 2 bulan baru nak ucap tahniah dik.. :) pilihan baju awak semestinya memang cantik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi thankyouuu..xpa bkn slalu bukak belog nih...xsempat update pape :p

      Delete
  11. sweeet sangat.kite ni sampai skrg pn xupdate lg anis oii.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pn update dlm keterpaksaan..malas ya rabbi..hihi

      Delete
  12. Color akak ni cantik lah..veil subhanaALLAH cantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kwn tolong jahitkan veil dgn penuh kasih sayang..hihi

      Delete
  13. hihi...akak suka....so kira boleh link la ngan post kaler proposal akak tuk hanis tu kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesss..sangat membantu proposal akak tu...hihi mmg bekenan kaler mint nih :p

      Delete
  14. waniii santeknye baju awak.. nice colour.. soft je tengokkk.. sukew sangatttt huhu

    ReplyDelete
  15. cantik sgt . inspired :D

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum!

    Nak duit tapi malas nak keluar daripada rumah? Haaa sini sini. Melalui RM20Segera ni korang tak payah keluar rumah pun takpe, asal korang ada internet & rajin berusaha. Modal business ni RM 20. Haa percaya tak? Modal dia ciput je. Tapi income nanti haaa berlipat-lipat.

    Raya dah nak dekat, kalau korang join RM20segera ni, korang dapatlah jugak tambah duit untuk berbelanja raya nanti. Apa nak tunggu lagi? Cepat-cepatlah join ye :D Confirm tak rugi punya!

    Kalau rasa hati tu melompat-lompat nak join, klik sini; http://www.rm20segera.com/?r=thegeek

    Scroll bawah bawah sikit, ada 'daftar sekarang'. Semoga berjaya! :)

    ReplyDelete

sapa rasa dia CANTEK komen la sini ^__^