Lukisan Dinding ( Penang Street Art ) Wall Painting

ewah tajuk...carian google sangat kan....ahakss

Penang kecik je...kecik sangat...tapi tempat heritage honeymoon hanimadu makan angin baaaaanyakkk sangat...gua orang penang beb,tapi banyak tempat gua belum jelajah.. (alasan sebenarnya)
tempat orang nak sangat pegi,tempat sendiri betangguh je kan..standart ahh

semalam last ah dating as a single person...Cik Hanis.Lepas ni nak jadi Puan Hanis dah....ececeh..

masalah kami time keluar tu la...taktahu nak pegi mana..kalau nak shopping tu senang la...

so tetiba teringat wall painting dekat penang....google laaa nama jalan tu.banyak sangat haaa jalan dekat penang ni...aku dah brapa kali sesat..asal sesat je mesti lepas Balik Pulau...blerghh tension!

semalam orang penang gunakan GPS nak ke Armenian Street..memang celah bedah ahhh dinding2 tu.patut aku tak penah lalu....






PENANG STREET ART (CHILDREN ON THE SWING)


akak tompang main boleh dik? ahakss..

bontot besor...tak muat! kah kah kah 


korangz boleh cari lukisan ni dekat LEBUH CHULIA (CHULIA STREET) 
ini memang betul betul celah bedah ahh....
depan ni ada auntie takda perasaan jual kuih...




PENANG STREET ART (A BASKETBALL GAME)



ini pun dekat LEBUH CHULIA (CHULIA STREET) 
bangunan seberang je...lintas jalan laju laju..
kereta banyak kau....tension weolss..


PENANG STREET ART (MINION ART)




ini pun dekat LEBUH CHULIA (CHULIA STREET)
alaa sebelah auntie jual kuih je....depan bebudak naik buaian tuu...







"Budi.....tunggu Lily......." -Di ambil dari sedutan filem 29 Febuari...

kah kah kah...



"nak beli kuih dik? murah je akak jual....2 singgit.."


"taknak beli sudah...akak jual tempat lain...." 


nyesal dahku pakai skirt semalam..mana la tahu nak naik basikal..

pencil skirt plak tuh..memang ketat laa....kayuh separuh pun jadi laaaaaa...

of course kalau korangz pegi sana kena sewa basikal....fun giler !! 

naik dengan jeno duduk sebelah plak...

perghh macam P.Ramlee & Saloma :p 

RM10 je..basikal macam-macam jenis..semua unik-unik..

dapat peta sekali...jangan belagak xpakai peta sebab kami SESAT! 

hujan lebat !! basah kuyup dua dua orang... -.-'

sepanjang jalan tu memang heritage giler ! 

terrrbaik !! 



PENANG STREET ART (LITTLE CHILDREN ON A BICYCLE)



ramai doe beratur time nihh..nak buat gila gila pun segannnn....

kereta pulak lalu tak henti henti time nih...tepi jalan..

what to do...

korangz boleh cari art ni dekat Mural Armenian Street . . 

alaa kayuhh je basikal tu..nampak ramai ramai confirm ada lukisan..

senang kan ?? 



ini memang betul betul 3D punya...

entah dekat mana...celah celah bedah jugak ahhh...

ikut kaki je ni...


ini pun sama...ikut kaki je...

alaaa dekat mana mana semua ada art..

dont worry..kalau sesat pun bebaloii..



lari lintas dulu...takmo ah naik dengan jeno..

bawak melelong lelong..takot iollss...

tengok la!lukisan tu sebelah tong sampah..memang tak tercapai dek akal la ada lukisan annn.....






Di adaptasi dari Filem Korea FULL HOUSE..

hero HEAVY RAIN...heavy sungguh..hahahaha 





TEMPAT - TEMPAT MENARIK DI PENANG :) 

boleh check dekat entry ni -> KEBUN BUNGA,PENANG

boleh check dekat entry ni -> BATU FERINGGHI,PENANG

boleh check dekat entry ni -> BATU FERINGGHI vs STRAIT QUAY




till then ,
mari lah melawat Penang !
anis yang menghitung hari...




19 comments:

  1. ok dik, mekaseh...mmg nk sgt ke penang n nk sangattttt ke street art.. insyaAllah awl thn depan kot sbb skang ni memasing bz.. hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak...meh la kenduri aniss.....boleh jalan2 sekali ^_^

      Delete
    2. kenduri anis bila? akak lupa nk wassap alamat akak la..wuwuwu

      Delete
    3. 2hb nov akak...hari sabtu sempena cuti deepavali...hihi

      Delete
  2. dh leh jd gmbr preweeding gtu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheee pre wed yg xbrapa nk pre wed...xda org amek gambo..huhu

      Delete
  3. Cheq ja belum terjah lagi nieh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat2 terjahhh....dekat ja kan..hehe

      Delete
  4. wah anissss siyezz kite teruja gle tengok gambo2 ni haa.. nampak macam best sgt.. gmbr 3d lebih kurang macam kat shah alam, ada lukisan 3d bezanye kat situ kene bayar dan tak leh sewa basikal.. uhuk2.. act kte de perancangan nak ke penang next month.. kalau dapat cuti.. insyaAllah ke sanalah kita.. tingin nak jmpe cik anis ni huhu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yunk! mai la penang....plesssssss

      anis jemput datang kenduri nih....hehe

      Delete
  5. bestnye bestnye bestnye puan kakton tmpt nie... best laa penang byk tmpt jln... kat jb xde pape... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu la kakton ajak dikton dtg kenduri kakton..ehehe

      yelaaaatuuu jb xde pape...lg byk tauu..gerek sehh EH!! hahaha

      Delete
  6. wah bestnya..ada ye tmpt mcm ni..tapi ada bbrp lukisan tu mcm nmpk seram lah pulak..hihi..nanti ima dtg penang ajak ima pegi sna boleh? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. seram kalau malam...hehe siang xpa....

      boleh sangatttt...nak datang roger laa...hihi

      Delete
  7. laaa..teman nengok gambo anis atas buai tu ingatkan sebelah tu budak betul.. x pasan tadi.. hu3.. kreatif lea org yg lukis nii

    hik3.. nak tergelak anis cakap" bontot besar, x muat.. hahahaha.. kelakar lea anis ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. lukisan dia sangat real tauuu...kagummmm sgt! hehe jngan lupa datang sini nanti yeaa

      Delete
  8. Cantiknya lukisan tu anis. Tambah berseri bila bakal pengantin ambik gambar berdua. So sweet :)

    ReplyDelete
  9. k.el dah pi dah ritu kt sini
    tp hujan..alahhhhhhhh bestlah dpt bergambar
    tp tulah kan tepi jalan..segan weols nak berphoto ekekeke
    nti try pergi waktu xde org sgt..isnin is the best hehe

    ReplyDelete
  10. byk mural baru jugak lah...

    ReplyDelete

sapa rasa dia CANTEK komen la sini ^__^