Feringghi Walk Penang

ehem ehem. .

entry gua berunsurkan gambar je...modal hat tu je lahh....

gua penggemar night market..tak kira la dekat mana pun.gua suka..

tapi bukan night market jual makanan tuh..suka jugak cuma tak gemar -.-'

contoh night market Cameron Highland..laaaagi gua suka ^_^ 

so pilih yang dekat Batu Feringghi je lahh..tak kan tiap-tiap minggu nak naik Cameron kannnzzz...

jom travel dengan gua...sekali tips gua bagi..


TIPS NO1 .


minggu lepas gua pegi..hari Isnin kot..
so tak ramai orang sangat..foreigner je lah banyak...
so takda la panas gilos selisih bahu pegang pegang punggung orang..
jahat betol -.-' 





handbag ? cakap ja nak brand apa..segala jadah ada..
Furla LV Chanel  Gucci Michael Kors  etc 
cuma pandai dengan tak je...
harga?mahal.....dengar je lah diorangz tu cakap gred AAA...
gua sendiri xpenah beli..sebab xberbaloi..
nk tuggu jeno beli beg LV dekat Paris..huahuahua

pernah tau gua dengar orang luar datang beli Purse..
dia pegang then tanya harga..
"how much this?"peniaga pun semua bukan orang Malaysia...
"i give you RM70 after discount"
"aaaa murahnyeeeeeee" jerit akak tu..   dia bukan orang penang -.-'
"kesian kau kak" gua cakap dalam hati..


please lahhh..dah la jual dekat situ jek...RM70 tambah duit sikit lagi dah boleh dapat purse Guess dekat butik..ni nama pun yang imitate punya kannnnz....

pssss...gua pernah beli purse Prada dekat situ dari harga RM80 gua dapat RM30..
mihmihmih...
pandai pandai kawtim ahhhh...cakap lah korangz orang penang..mahal lahh taknak beli..
nanti dia tarik korangzz punyaa.....




TIPS NO 2 .


penat haaa nunggu minah saleh tu lukis tangan dia..
ingat lukis satu badan -.-


yang lukis ni india...hmmm mahal jugak 
starting harga RM10..itu pun corak seringkas ringkas alam -.-
tak bebaloi..
gua mintak RM20..

gini je lahh dapat..tak lahh cantik sangat..

lagi kesian dekat minah saleh tu..

mahal kemain diorangz kena cas...hewhew 



so kalau lahh ter rasa nak lukis nanti..

tak payah lah mintak yang crowded sangat..

beratus kot kena cas...

buat garang tegas sikit dengan diorangz ni kalau bab harga..




TIPS NO 3.


ini bracelet hasil rembatan malam tu..

geram tengok...

and ini lah kegilaan gua.....sebab apa gua suka night market..

sebab gua kumpul semua accessori gua dekat sini je lahhh..

TAPI ! 
selagi harga dia tak kasi turun sampai RM10 or paling cikai RM20..

tak yah la beli....sebab korang memang boleh dapat harga ni !! 

pernah ah gua pergi time holiday..time kedai dia bersesak2 orang..

mintak kurang buat muka sombong jek ! 

huh 

TIPS NO.4
kalau rasa dahaga tak payah beli dekat peti ais tepi jalan tu..
satu tin RM3 
korangzz lintas jalan depan tu pegi 7e dapat RM1.20..
aku pantang betol barang yang tak sepatutnya jual memahal nih!
haiszzz 

Lapar?
tak yah ahhh rasa nak try restoran arab or western yang cozy the vasss tuu...
kena kapak ! beratusssss haaa...
kecuali laaaa korangzzz orang kayaaaa -.-'

ok settle :p 

this is before the kejadianzz feringghi walk . . . 









Saya Hanis Syazwany melapor kan . . 


till then
xoxo. . 8days to go 






21 comments:

  1. Tengok tulis Cameron terus hati meronta2 nk p Cameron jugak..hehee :)

    BTW, dekat Feringgi night tu memang kena pandai tawar, klau tak, memang kena 'getah' la dari peniaga situ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama.teringin....tapi musim hujan tanah runtuh.simpan je lah niat sampai musim panas kembali..hehe

      Delete
  2. pegi shopping xhajak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah hajak malam tu..dikton asek nk dating jek xnak ikut kakton -.-'

      Delete
  3. ermmm belum sampai lagi kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba sampaikan diri.serius best :)

      Delete
  4. hu2.. anissssss.. sedey tak dapat tengok anis kawenn..plz.. wasap me gambo kawen anis that day nanti tauu!!! sedeh..

    ReplyDelete
  5. wah best nya jalan2~ budoxe follow sini #800

    ~lee on the blog~

    ReplyDelete
  6. k.e dh dpt kad kawin tu
    insyallah lau free k.el p eh
    hehe

    ReplyDelete
  7. RM70....?? tak kan akak tu tak leh baca...kawasan2 mcm tu.......adoiii laaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe akak tu org kaya..hihih

      Delete
  8. Wah cntiknya gelang tuh sis . Suka tgk . Btol tuh sis . Kalau beli handbag kalau kdai tuh mahal baik kita cri yg ori trus kan . Puashati skit . Hmm sis pyka ckp fb sis tak jmpa pon . Bg link fb sis boleh ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnz...kaknis tgk pun geram.hehehe nnti kaknis bg k

      Delete
  9. hati2 dgn inai.. takut kulit sensitif

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) setakat ni pakai kulit ok lagi la...thanks for remind ^_^

      Delete
  10. pernah lalu je mase stay kt bayview hotel..
    sbb sesak sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke...sesat sgt tp ok lagi sbb tmpt tu byk jalan...nt pegi la ^_^

      Delete
  11. huwaaa...rindu nak pegi ferringhi walk ni !! :)

    ReplyDelete

sapa rasa dia CANTEK komen la sini ^__^