Wedding Preparation Part 2 (contest kasi idea :p)

korangz rasa aku meroyan tak kalau jadi full housewife ?

pinggang yang sekarang 25 26 jadi 35 36 tak ?

haaa gittew..pendahuluan kurang ajar sangat kan..main terjah jek..mihmih

tapi itulah delima wanita ku ..dah dekat 4tahun kerja pegang duit sendiri even tak banyak kan...dapatlah jugak beli barang geli geli untuk diri sniri..soping tak tahan napsu..tetiba no income??bole hidup ke?

guna duit orang pun soping tak ingat dunia apatah lagi duit seniri kan..ahaks opps

kalau kawen duduk jauhjauh baik tak payah kawen..itu opinion aku la..
kawan jarak jauh..becinta jarak jauh..kawen pun nak jauh...hmmm seksa batin ku..kehkeh

nanti mesti aku menanges tesedusedu kan kalau rindu dkt mak aku..walaupunnn aku asek gaduh jek dengan mak..nanti duduk sorangz aku nak gaduh dengan sapa..mak aku sorangz jek rock blh ajak gaduh -.-

-
-
-
-
-
-
DOORGIFT 
belum cari.belum beli.belum pikir nak yang macam mana.belum tahu apa yang nak letak dalam tu.
uolls tolong i pelisss...kasi idea pelisssssss 

PHOTOBOOTH
tengah pikir idea sejak 3bulan lalu..langsung takda datang idea.photobook pun takda idea nak buat cecantik cemana...idea pelissssssssss

VEIL
eh rasa macam tokey tudung and kawan buat veil??tapi takda idea?yesss..aku buat untuk orang pandai..untuk diri sendiri hilang habissss...tolong bagi idea pelissssss 

KASUT
nak yang cantik..haruslah wedges..taknak tinggi tinggi sebab nak berlarilari photoshoot..gittew..
tapi angan angan je lahh sebab takda niat nak pegi carik lagi punnn -.-

BRIDEMAIDS
dah ada..semua aku dah bagi nak buat baju cemana tudung cemana mekap cemana.tengokk aku bab nak bagi idea untuk orang pandai,nanti bridesmaid lagi cantik dari aku cemana??

TOLONG LAHHH..TOLONGG LAHHHH KASI IDEA DEKAT AKU...TOLONG LAHHH..

MACAM NAK WAT CONTEST JEK..SAPA YG BAGI IDEA PALING BEST AKU KASI SHAWL FREE 2 HELAI..muahahaha 

ok seriusssss -.- 

till then
anis yang belurr 

32 comments:

  1. kasut cer try cari kat flexibis boutique. kat insta ade.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank youuu.nanti anis terjah insta diorg ^_^

      Delete
  2. hehe.. kesian b2b ni.. btw, kite baru je 3 bulan kawen.. kalo nak try my idea dalam buat guestbook pon okay.. guest book tu kite beli buku kosong yang biasa.. then balut lah buku tu gune pembalut ke, kain felt ke, kain biasa ke.. then just tulis nama u and husband kat depan gune printed alphabet.. see.. mudah jeee... akan nampak cun sgt..

    kedua pasal veil, veil kite dulu buat sendiri je. beli kain net then potong bulat besar.. then jahit tepi mcm biasa. takde letak manik2 or labuci sbb tudung je dah meriah.. so kite buat simple veil aje. hehehe =D best of luck dear...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat membantu..thank youuuu ^_^ anis cuba wat yek..

      Delete
  3. kena jagalah badan dah kawin nti beringat2 lah ek hahahaha

    doorgift tu skun mcm2
    coklat paling toplah
    boleh je gugel tgk...situ byk idea mali

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm nak jaga tu lahh yg susah.tgh bahagia nnti mkn jek kejenyee..hihi

      thank youuu

      Delete
  4. huhu...cepat dik...jangan pikir lama sangat..akak pun ngah xe idea..anis pegi tgk dalam Pinterest la...banyak idea sampai wow..wow..wow.. kejenya nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru 1st time tahu psal pinterest nih T___T

      thank you akak....nnti anis usaha keras!! :p

      Delete
  5. Alahai Anis jumpa aje wedding planner dia mesti bagi idea yg tip-top punyalah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wedding planner anis wat baju dgn pelamin jek..yg lain xwat :p

      Delete
  6. contest ape????
    nak join!!! hehehehe...smgt tak??
    haaa..betol tu anis...tgk la dkt Pinterest...nak nangis tgk sbb byk deco yg cntik2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. semangat sangat ! hihi

      dk tengok dh pinterest tuh,lg byk lg xtau nk wat apa :p

      Delete
  7. best betulll pendahuluan tu.. seksa batin.. hahahha..
    xpe.. nnt sampai mase, KOMPEM semuanya siap.. dun worry ok.. juz count da day.. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk tggu sampai masa tu la seksa batin..kihkih inshaallah..thanks ^_^

      Delete
  8. Yup! Try tengok Pinterest. Cantik2 tau...

    ReplyDelete
  9. ho3.. teman pun xtau nak bg idea apa.. maybe bekas kaca yg cantik yg org leh jadikan perhiasan kelak.. heee.. xde idea yunk.. tapi best tengok persiapan awk.. good luck yea.. prepare yg terbaik tauuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank youuuu..doa kan anis yea ^_^

      Delete
  10. akak pon blur nak bagi anis idea....

    kasut tu boleh la try cari kat vincci++ ker..cari color gold or silver or putih suci gitu..baru la padan dengan any baju.

    kat veil tu ape kata letak manik pearl...nampak classy gituw. haha akak kasi idea jek..terpulang kat anis.

    good luck tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kasut tu lahhh ingt nak beli yg kosong nk letak pearl snirik..wahhh gittew

      veil pn sama,nk letak pearl tp nk mencantikkan tu hmmm no idea yet :p

      maceh akak ^_^

      Delete
  11. dh kawen pun dok jauh gak ke? hadoiiii terseksa batin.. eh? kahkahkah...

    keje jelaa kakton oiii...

    bg idea ek? tetibe otak jem nk tolong pk... huahuahua... lau kasut try cari kat insta... byk cantik2.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. keja tu nk start cari keja yg malassss tu..intebiu bagai kann..alasan sgt :p

      kasut plak kakton takot nk beli on9 sbb kaki kakton pelik sikit,kaki size 5 kurusssss keringggg..xda isi.kahkahkah

      Delete
  12. alahai delima betol.. hihihi.. cecepat usha barang2 tu.. tak sempat kang haa.. saja ugut.. hikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah delima wanita..kihkih okay2 ujung mggu ni cecepat cari! :p

      Delete
  13. azie pon pening bila fkir mjlis taklama je lagi nie...
    tang kasut tgh pening nie...
    try anis survey dekat pnterest utk cr idea2..mmg best then door gift buat something yang org boleh simpan..mcm mug/botol...tertba azie blur hehehe

    ReplyDelete
  14. MJ dah 7thn keje, bila da kawen ada gak keinginan nak jd housewife :)

    Apapun moga dipermudahkan urusan ye Wani :D

    ReplyDelete
  15. syg , check kat sy https://www.facebook.com/WeddingExpressProps?fref=ts utk PHOTOBOOTH . Hulurkan tgn , ringankn beban :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yunkkkk..thank you soooo much !

      Delete
  16. wah, sedang mghitung ari rupanya..msti xsbr kn, hihi actually, sy pon rsa mcm tu jgk..kalo kawen tp dk asing2 baek xyah kawen @ hold aje dlu kan..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hold tu yg xtahan tu..kahkahkah

      Delete
  17. heee.. singgah sini lagi.. apa perkembangan terbaru? dh buat any decision untuk list2 kat atas tu ? heee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...semua dah jumpa,cuma nak settle kan je :) doakan kita yea..

      Delete

sapa rasa dia CANTEK komen la sini ^__^