SKINCARE ROUTINE : CLINIQUE / K-COLLY / 2 BE GORGEOUS / FOUNDATION FARMASI

salam Jummat ^_^

sharing is caring...barang baik mari ler kongsi sesama..

kulit aku nih macam yang semua nampak la kan,idok ler putih gebu..gelap jer ala ala nabila huda gittew..

nampak putih ke?biasa laaa..zaman cyber..camera360 bersepah! kahkahkah

untuk skincare buat masa sekarang aku guna CLINIQUE



cuma ada 3 step..cuci muka..toner..then moisturizer..

okay ke pakai ni?boleh putih ke? takk....kalau korangz nak putih tak payah la pakai ni..takda effect pengelupasan or memutihkan pun..nama pun skincare kannnn..dia cuma menjaga kulit muka.Yang penting no alcohol and tak ada bau.

So kalau korang yang kulit takada masalah sangat,just nak mencantik and melembabkan kulit,aku suggest gunalah CLINIQUE ;') 2tahun kot baru habis..besor giler :p harga?? lagi murah dari TABITA..opss

untuk supplement pulak kakton cuma amalkan 2 ni jek..

Korean Collagen atau lebih dikenali dengan K-Colly 
sapa ingat dulu kakton ada bagitau kakton makan Aura White?
ye ye..aura white kakton dah habis so kakton cuba nasib makan K-Colly pulak..
setakat sekarang alhamdulillah okay,memang tak gebu macam orang Korea tu..
tapi jerawat memang tak ada!! senggugut cenggini jaaa boleh handle..
kah kah kah 


ini 2 Be Gorgeous ye adik adik akak akak..
orang cakap kalau badan banyak toksin makan lahh supplement apa punnnn..
tak effect nye jemahhhh oiii..
so....ini untuk detox..buang semua toksin dalam badan
sapa sapa yang ada masalah sembelit susah nak bery bery...
TOLONG lahhhhh makan 2begojes nihhh..
sumpah tiaptiap pagi LANCAR!!
kah kah kah kah..


untuk make up harian kakton macam biasa lahhhhh..pengguna tegar FOUNDATION FARMASI

korangz masih tercari cari foundation yg full coverage??
tak tahu ke foundation farmasi ni best ??
tak tahu ??
rugiiiiii..
seriously kawan kawan kakton tengok muka kakton flawless gitu kannn..
semua nak pakai tauu..
latest harga dia RM60.90
kakton baru beli minggu lepas...gasak harihari..cepat lerr habisnye..
kah kah kah 


till then 
aniswany yang busy tapi masih ada masa update belog 
kah kah kah 



20 comments:

  1. eh2 brape hrga yg leh cerry berry hari2 tu?? nak tahu..hihi..

    ate kt ni pakai safi je yg sesuai..huhu..

    p/s: nak thu info lnjut NMG, leh pm yui kat fb terus naa.. https://www.facebook.com/nushanuyui

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2begojes RM40 ++ jek..ada yg jual 41 ada yg jual 46 :p
      tapi tak cery bery tauuuu..cuma lancar jek..kihkih

      ok yui,inshallah anis PM yui :)

      Delete
  2. k.el x pakai papepun anis woii
    dulu rajin lah mkn kolegen tu..skun malas nak rebus bagai ekeke
    teringin gak nk mkn aurawhite tu n k-colly tu mcm best je
    tp mahal sgtlah..lau mcm tu nak simpan duit dulu..or cashout nuffnang hahaha

    baru tau cleaner kat ofis k.el ni pun mkn k-colly n colagen aura white..huhu hebat2

    ReplyDelete
    Replies
    1. org ckp klau nk cantik kena rajin..so anis pn merajinkan diri yg malassss nih.kihkih

      amboi acik cleaner....hebat :p

      Delete
  3. Wahh complete semua..
    Antara rajin ngan tak je..

    Mcm MJ cuma facial wash, toner ka apa ke malas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau rajin istiqamah laa..kalau malasss..apa pn tak..kihkih :p

      Delete
  4. waaahh.. bestnya review dia.. lengkap.. padat!! n buat teman rasa nak beli jeaaa... !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli beli jgn xbeli..tapi anis xjual la..hihi

      Delete
  5. tipu la ala2 nabila huda...ahkak tak pecaya uols! hihi

    wa collagen....mesti putih gebu pasni.. :) akak pon pengguna fcc gak tapi cc cream..best sangat. nanti nak try foundation yg anis rekemen ni lak. tapi tula, akak tak pandai pakai foundation...kang jadi tepong gomak lak kang...kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. akakk..ni yg malas ni.anis mmg gelap lah!!tolong la pecaya..

      eh akak!!cc cream tu best ke?serius klau pkai xyah mekap apa dh??nak tryyy..

      Delete
  6. brg2 mahal... dikton xmampu... :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa diktonn...rezeki nnti sapa tahuu... :)

      Delete
  7. azie mcm nk try yg clinique tuelah..respons dr member kata ok..
    canteknye corak inai tue....likee

    ReplyDelete
    Replies
    1. clinique ni okay utk org2 sabar...sbb dia lama jgk nk nampak kesan..hehe tp if kulit dh cantik,pkai ni pulak mmg akan tambah2 cantik glowing ^_^

      Delete
  8. if you dont mind to share, yg clinique tuh bape yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3 items ni...lebih kurang RM250 :) kalau ikut harga satu2 mmg akan jadi RM300lebih..pastikan mintak voucher,freegift sebanyak mungkin..hehe

      Delete
  9. if you dont mind to share, yg clinique tuh bape rm ea?

    ReplyDelete
  10. K-Colly Sweet 17 Indonesia
    www.kcollysweet17indonesia.com
    www.facebook.com/kcollywhiteningskin
    Whatsapp 081 396 227700
    Bb 7CBED09F

    ReplyDelete
  11. K-Colly Sweet 17 Indonesia
    www.kcollysweet17indonesia.com
    www.facebook.com/kcollywhiteningskin
    SMS/Whatsapp 081 396 227700
    Bb 7CBED09F

    ReplyDelete
  12. May I ask you some questions :
    Once stop makan kcolly ni mungkin kah breakout akan kembali ? I mean pimple . May review say that pimple tak keluar semasa makan ni .
    I hope you will answer my question :'

    ReplyDelete

sapa rasa dia CANTEK komen la sini ^__^