Nasi Ayam Penyet

Aku ni kalau bab makan memang paling lambat..

sebab aku cerewet giler bab makan..sapa yang kenal aku tau la aku cemana..

bising bising lapar..makan takkkk penah habis...membazir tahap syaitonnirojim..

nak wat cemana..serius talk la,aku rasa usus aku kecikkkk sangat..nasik dua tiga suap kenyang nak mammm dah..kalau aku lapar giler dalam masa seminit aku tak makan..terus aku tak lapar..itu maksudnya gastrik...

haaa betapa cerewet nya diri haku..tapi bukan itu yang aku nak cita..



STORY : KEJADIAN KOTOR YANG KU RASAKAN 

fenomena nasik ayam penyet dari indonesia nih dah lama kan?sampaikan dah ramai yang buat jadi makanan ruji diorangzz...aku ja tak penah rasa nak makan...

lately ni aku sampai dah blur taktauuu nak makan apa dekat ofis tu.Lauk yang sama ja 4tahun keja...
so aku decide nak makan..1st makan aku tak boleh blah..maybe sebab ayam goreng dia masin sangat..
then aku makan lagi semalam..try yang ada kerabu mangga pulak..

dah order aku tunggu dekat meja jauh jugak tapi tetap nampak..aku penghatiii je indon ni buat nasik aku..sebab nanti dah siap tak nampak so aku peghati tak kelip kelip laa....

time dia kasik penyet ayam aku..ada satu bahagian pelanting jatuh bawah kaki dia...

haaa nak jadikan cerita aku saja nak tengok kejujuran acik indon ni....

guess what ? dia angkat dia letak atas balik...tak buang punnnn....

pas siap aku pegi ambik..aku bukan jenis maki hamun serang orang...aku try husnuzon..

mungkin ayam tadi dia tak masukkan walaupuunnn aku nampak 90%...


kalau korangzzz jadi aku korangzz buat apa ???? 



till then 
anis yang lembut hati nya..
keh keh keh 

20 comments:

  1. kite same laa kakton selalu mkn xabes...

    hoiii lau dikton laa kan, dikton xkan mkn yg tu.. suh die buat yg lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakton ni berat mulut dikton oii...haishhhh apa la nasib diri

      Delete
  2. akak xkan mkan.. jujur je bgtau waiter tu.. kite ada hak utk bersuara..klu dia nk mrh, itu lantak.. ni masalah kebersihan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kemalasan becakap dan betekak..gini la jadinyaa...huuuu

      Delete
  3. fuhh..lama tak usha makwe lama ni. :D dtg2 cni psl ayam penyet plk. sy pun tak mkn air tgn indon -.- tekak x bole terima.cm x bersih je.rela msk sdri.

    p/s: abg da tkr nama n url ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pheww..jenuh jgk ahh dok skodeng blog nk ingt blk sapa..abg stalker rupanyaaaa -.-'

      Delete
  4. Lama tak mkn nasi ayam penyet. Tapi... Akak kurang suka mkn. Tak silap baru sekali mkn :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la akak...xtau knpa susah sgt nk mkn nasi ayam penyet ni

      Delete
  5. erkkk kalau saya..dah blah dah... cancel order....

    ReplyDelete
    Replies
    1. foodcourt cikmoon...kena bayar dulu...cmnaaaaaa nk blah.rugi rugi

      Delete
  6. nasi ayam penyet ni kena ikut tempat jugak babe, ada tu sedap pulak rasanya...ada jugak tu yang macam anis cakap, indah khabar dari rupa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoii.....dia pun masak ikut mood kot...kadang2 sedap kdg2 idok...ntah ler..kena pg indon je lah cmtu..baru ori :p

      Delete
  7. lau k.el kan k.el dr td xtgk cik indon tu wat keje..wat tgk kut lain
    so tawakal je mkn nasi ayam penyekkkkkkkk tu hahahahaha
    nti nak masak nasi ayam penyetlah..dtg umah hokay!

    ReplyDelete
    Replies
    1. geng la kita akak..tawakal ja mcm nk tutup mata tapi terrrrtengokkk..haishhh

      rajin beno masak..nanti tggu anis mai..kihkih

      Delete
  8. Adehhhh, kalau MJ direct tegur la tapi guna bahasa berhemah :)

    Seeloknya kena berhemah la meniaga kan,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tegur org tu laa....berat sgt mulut ni..huhu

      Delete
  9. errr.. euwww.. klu teman.. teman pun xtau nak buat apa.. mungkin tinggalkan gerai tu terus kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xtau nak wat apa?sama laaa kita...mungkin sbb lembut hati sgt kot..xsampai hati..huuuu

      Delete

sapa rasa dia CANTEK komen la sini ^__^