Sik,Kedah

perasan tak aku dah banyak kali update pasal Sik..

padahal..aku takda langsung sedara mara dekat Sik tuh..

tahun 2009 aku kenal dengan kawan time practikal..start dari situ aku rapat..

so tiap kali weekend selalu lah ikut dia balik rumah dekat Kampung Tua,Sik..

kami practikal dekat Alor Setar je,so Sik dengan Penang Sik lagi dekat la..

aku takda kampung yang betul betul kampung macam tu..so heaven gila bila balik sana..

Pakcik aku cakap,kalau nak cari kawan cari kawan yang asal dari Sik sebab orang2 dia baik hati..

terbukti,diorangz semua sangat baik hati (menanges air mata lajulaju)

bab makan..kenyang 10hari kalau duduk sana..petai tu memang makanan ruji la..

aku ni yang makan sikit kalau pegi sana bertambah jugak nasik.ngehngehngeh

pastu yang lagi menangesnyee..jiran2 kalau dapat tahu rumah ni ada tetamu confirm datang jenguk siap bawak buah tangan...durian lahhhh manggis lahhhh rambutan lahhhh..lagi tak tahan tu petai betangkai tangkai kasi bawak balik T____T tak cukup teharu lagi ke??

baru baru ni hari raya dah 2x aku pegi sana..itu pun tak puas lagi..


2013 PUNYA POSE

2011 PUNYA POSE

Kehkehkeh...tang tu je lah port baik kan...


haa nampak macam jalan sunyi sepi kann.....
time kami tengah jalan ni dah dengar jiran dia start moto kapcai..
wengg wenggg wenggg..belum panas enjin dia masuk gear speed terus..
berselerak kami lari selamatkan diri
kahkahkah...macam jebon betol

Rumah dia laaa....budak Sik yang tak pernah lekat dekat Sik..
Kolumpo aje tempatnye..


2013 punya hasil pulangan...musim durian dah habis..tu haaa cempedak bepuluh bijik..
sayur pun diorangz bagi!petai jangan cakap ahhh...dapat jugak walaupun bukan musim..
kalau singgah pasar malam bukak gerai meniaga pun laku ni.....

2011 punya hasil pulangan..duyan penuh bonet..
sapa nak bagi duyan free camniihh..
kalau dekat penang balik pulau nuuuu...sebijik RM30!!!
-.-'

sayang pompuan pompuah nih ! 


Yang boleh digelar sahabat itu bila sentiasa ada ketika susah dan senang..
bukan menghukum kalau ada buat salah tetapi cuba terima kekurangan dia..
bukan tinggal dia terkontang kanting sorang diri..
kau belum layak menggelar seseorang itu sahabat :) 

hati kau keras azroy... *tetiba sangat 

iklan untuk yang pernah digelar sahabat dan dibuang sahabat

*lap air mata

till then,
xoxo
anis yang alhamdulillah happy





10 comments:

  1. Superb la durian tu... mesti meletop la...

    ReplyDelete
  2. fuh...meh nak buat kawan angkat plak..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh diusulkan cadangan ni..meh sik kita bincang..haha

      Delete
  3. wah..mmg heaven lah..hihihi

    ReplyDelete
  4. oi gedik
    baapak best ah g uma kwn ang tu
    buah tgn berbakoi-bakoii.
    de petai plak tu! sdapnyeeeee
    grrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. geli gedik..best hoiii..
      kau ade ???
      kahkahkah

      Delete
  5. untung laa kakton jln2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung angat la dikton..rezeki..kihkih

      Delete

sapa rasa dia CANTEK komen la sini ^__^