LAKSA VS SPAGHETTI = KAWEN

malu lah jadi gadis melayu kalau tak tahu masak.malu okayyy
jom terjun bangunan patblas tingkat ramai2 =_='
alaaa..tahu masak air pun okay what,masak nasik ke.hikhik gelak sopan

selain hobi makeup2,posing2,melawa2,buat2 cantik.
hobi aku masak :) i love masak masak ^_^
start sekolah rendah aku dh start masak untuk family.haaa gittew...
alaaa masak lunch,dinner,goreng2..nak kata sedap tu tak..tapi kenyang perut la..

weekend lepas aku duduk umah ja since bf aku takda kt sini kann... T_T
so tinggal la aku ngn kakak aku kelaparan kat umah..
nasiblah peti ais rumah aku macam kedai runcit,segalanya ada disini =D



kakak aku masak 
spaghetti pedas + ayam goreng berempah =D
western + orang kampung gini la jadi nyaaa...
cili padi banyak gila sebab kami suka pedass :) 


aku masak :) laksa ciptaan sendiri
kalau 1st time orang tengok laksa aku mesti cakap
"eh laksa belut ke ? laksa lemak ? laksam ?"
no no no.....ni laksa penang lahh 
tapi 100% cili padi xda cili kering or what so ever 
pastu bila makan berasap telinga sampai otak 
tapi sedappppppp
alaaa bkn slalu aku nak perasan sorg2 =_= bagi chance ah 


okay pastu merayau cari butik2 pengantin sampai sesat2.haha
nak cari yg murah dan berbaloi2 punya pasal
serata negeri kami redah =D 

with lots of love ,
anis comel :) 



44 comments:

  1. dah trase2 mesti spageti tu pedass. hihi

    ReplyDelete
  2. wah dah nak kawen ea...bestnye...congratz..=D

    ReplyDelete
  3. MU?ala..lebly chelsea..

    eh dh dpt ke mak andam??

    ReplyDelete
  4. cik nana : aah pedas sgt =D

    ReplyDelete
  5. nini : baru nak betunang insyallah :)

    ReplyDelete
  6. Lubly : hikhik..x geng ah cmnii =D

    #mak andam,pelamin suma dah dpt,baju je nih dok pening kepala lg =_=

    ReplyDelete
  7. spaghetti. sedapnya. nyummmm :)

    ReplyDelete
  8. ermm buat tmbh lapar malam2 ni hehe

    ReplyDelete
  9. nak nangis boleh? ain tak reti masak! huwaaaaaa! :'(

    ReplyDelete
  10. saya xreti msk laksa..n reti msk spageti.. ermm, bek xyah jd org mesia.. hehehe

    ReplyDelete
  11. reti msk sket2 ja..sob sob..
    btw, pe brg MU, chelsea la weyhh..hakhak :p

    ReplyDelete
  12. Rara : mmg sedapppp.. =D

    ReplyDelete
  13. Etong : kita yg tgk ni pun rasa lapar blk =D

    ReplyDelete
  14. ainraus : sabar ain..sabar..haha meh anis ajar masak :)

    ReplyDelete
  15. MizzTina : laksa ngn spaghetti tu mkanan sampingan je,pandai masak nasik pun ok laa..heee

    ReplyDelete
  16. Chika : meh masuk class masakan anis,ngeh3

    #elehh bf kite MU,kite sokong MU lah..hahaha

    ReplyDelete
  17. lazat berkrim u !

    ReplyDelete
  18. err..mana resepi...terliur akak tgk...

    ReplyDelete
  19. onie : aah..di sukai ramai..auwmm.haha

    ReplyDelete
  20. o'gosh : resepi sgt2 mudah..hee tggu2 anis kasi kt akak :)

    ReplyDelete
  21. peryh!!mesti enak n lazat la laksa tu!!!

    ReplyDelete
  22. Wahh sedapnya laksa tu.. dah lama tak buat..

    ReplyDelete
  23. feh. syok gile nampak spagetti tu.
    mengoda

    ReplyDelete
  24. nurul chempaka : enak lah jugak..ngeh3

    ReplyDelete
  25. cik mama : nanti free buat la,bole rasa =D

    ReplyDelete
  26. Lyaa : aah,tgk2 balik pn rasa lapar =D

    ReplyDelete
  27. perghh nampak mantap laksa ciptaan u babe! mesti sedap tuu. ahh craving for laksaaa :(

    ReplyDelete
  28. Tak tahu masak spaghetti takpe..makan an org barat tu..hihi..lasagna reti masak tak kak anis..:)

    ReplyDelete
  29. salam kenal...
    saya follow 761.
    silahkan follow balik..
    terima kasih

    ReplyDelete
  30. Wee nmpk sdp laksa tu smg jumpa bridal yg terbaik k...

    ReplyDelete
  31. asfira : meh rumah,jemput makan :)

    ReplyDelete
  32. afiq : alaaa,spaghetti feberet kaknis kot..lasagna feberet jugak,tp xpena try msk lagi..soon okay ^_^

    ReplyDelete
  33. PP : oh thanks :) insyallah will follow u back

    ReplyDelete
  34. Hanis MY : sedap tu tak la,tp boleh tahan la..hihi ^_^ okay thanks :)

    ReplyDelete
  35. wah.. nak tunang ke nak kawen ni?
    wiwiwiwi.. tumpang gembira yeaah ;)

    ReplyDelete
  36. nazirah :baru nk tunang dear :) hihi

    ReplyDelete
  37. untung laa die pandai masak.. hehe

    ehem2.. dh nak kawen ea? :)

    ReplyDelete
  38. kecur air liur tgk laksa tu, padahal baru lepas makan laksa penang...yummm

    ReplyDelete
  39. E'in : hikhik..insyallah baru nk betunang =D

    ReplyDelete
  40. Hasrina : kannn tambah2 bulan puasa nih.haihhh menggugat betol =D

    ReplyDelete
  41. wah dh nak tunang.. jelesnye kite! :( tahniah.. :)

    ReplyDelete
  42. aniss pleasee kasi resepi laksa tuu... uhhh teringin nyaa!! T__T

    ReplyDelete
  43. sedapnye spagheti2 tu!! pedas2 mmg sedap..hee.. btol tak cool la bila tak tau msakkan.

    ReplyDelete
  44. bestnyer nak kawen dah ..

    ReplyDelete

sapa rasa dia CANTEK komen la sini ^__^