saya cantik,awak semua cantik :)

percaya kah anda ,apa yang jadi kat kita masa kecik2 mempengaruhi kehidupan masa depan.
tudiaaa,macam karam di lautan singh.agagaga ! 
tapi percaya lah anda,entry aku kali ni berbaur keseriusan yang melampau dan kesedihan tahap 18SG.

dulu aku rendah diri gila.dah la aku memang rendah.maka bertambah2 rendah lah aku.
aku rasa,aku la budak kecik paling hitam di dunia.hitam sangat.kejam kan dunia ni..hmmm
adik beradik aku 4 orang semua nya,semua puteh ja.tiba tiba sampai dekat aku,
hmm maybe ink colour terlebih kot.

dapat plak kakak2 yang kejam yang suka kutuk aku.semua cakap mak tersilap amek anak hindu.
aku cakap aku ikot kulit abah,tapi abah cakap dia putih kecik2 dulu.hitam sebab men panas.
okay abah.tima kaseh sebab membantu = ='

maka lepas tu,aku hidup dengan berpegang dengan prinsip hidup,aku hitam.orang hitam tak cantik.
sapa2 yang puji comelnyee comelnyee.aku sikit pun tak rasa nak kembang or eh thank you thank you .
looser gila kan.pity me ;'( 

lepas tu jeles sorang2 tengok orang2 yang gebu nih.aku dah rasa macam negro pun ada.pulun kan.
padahal ramai je orang yang lagi gelap dari aku,rilek je semua..nih mesti pengaruh dari family.
kakak2 aku kejammmm .

hari demi hari aku membesar dengan perasaan rendah diri yang teramat *duduk kt tingkap layan perasaan
okay ni serius,betol2 serius.tiap2 hari doa bagi la aku putih bagi la aku putih.hahaha 

cerita pung pang pung pang kalau takda bukti bukan orang nak pecaya kan .
naahhh amek ! 


spot me !! haha mesti lahh yang kanan..
tudiaaa peha belapis lapis..haha

me ,kak lydia,kak linda,adek ezad 
see...aku harap gigi je putih tuhh.tu pasal sengihhhh 


abah and his daughter.
tuhh tuh..kakak yang peluk aku tuh kejam woii.dia lah suka kutuk aku = ='
tengok rambut aku.dah macam helmet kura = =' 
benci !! mak suka potong camnih.
dah macam sakai.HAHA 


ini masa darjah 4 kot tak silap aku .
rambut helmet lagi = =' 

tapi tu duluuu....thanks to my bff eka..
dia slalu cakap yg baik2 dekat aku...ada lah kan satu ayat dia cakap..then aku macam..
bergenang ja air mata nih...


lepas tu,i've started to appreciate my beauty :) semua orang cantik kan..
macam mana pun kita,kecantikan luaran tak penting sebab yang paling penting HATI :))

till then ,
with love
Anis <3 

28 comments:

  1. gonjreng btl dulu-dulu kan anis..

    haha..pape pun u still cute ever beb!

    ReplyDelete
  2. Lubly : gonjreng tu apa syg?haha

    haha lubly lagi la cute cute cute!!

    ReplyDelete
  3. gonjreng tue maksudnye natural comot + natural cute + super suciiiiiii..hahahahaha

    ReplyDelete
  4. Lubly : hahaha..aah suciiiii murni mcm minyak masak kann...hahaha

    ReplyDelete
  5. awak memang cantik =)

    saya tak cantik tapi saya jelita

    huhuhu

    rasa nak lempang je kan

    =P

    ReplyDelete
  6. yes.awak sangat jelita

    sumpah tak tipu .hikhik

    ReplyDelete
  7. ink leaking oiiii...hahahaha
    si rambut helmet..kahkahkah
    rasa macam nak manipulasi ja gambaq hg..hahaha

    ReplyDelete
  8. anak hindu? hahaha ! ayat itu sangat menyakitkan hati... sye pun dlm situasi mcm nih gak sekarang... mentang2lah my akak and my adik cerah pikir boleh kutuk kita yg gelap nih.. *kesat air mata*

    ReplyDelete
  9. awak memang cantik..sila mengaku..(^_^)

    ReplyDelete
  10. Osu : mai tang aku ink dan2 leaking...hurmmm

    #hg jgn mcm2 ngn gambaq aku,taboh naya

    ReplyDelete
  11. AmyZana : kecik2 dh rasa mcm anak hindu tau,serius! haha and my sibling semua jahat!!

    ReplyDelete
  12. Sweet Honesty : yes,dan awak jugak sgt cantik :))

    ReplyDelete
  13. hhahaha!muka sgt lain! napa kecik2 mcm gelap?haha

    ReplyDelete
  14. wajahnya tidak jauh beza dengan sekarang. tetapi sekarang Sis makin anggun dan menawan! hehehehehe

    ReplyDelete
  15. tang hang ja dia nak leaking nak buat lagu mana..hahaha

    aku x buat pa lagi dgn gambaq hg...rilex2...akan tiba masanya...kahkahakah

    ReplyDelete
  16. dah bsar dah jdi sngt gojes ma..dulu yatt mse kcik pon da mcam ank kling kot..bb suke maen panas..da bsar ni ok la skit..hikhik

    ReplyDelete
  17. Nurul : haha bukan mcm dah,mmg gelap lah syggg :))

    ReplyDelete
  18. Rtp Farra : haha thanks darl :)

    ReplyDelete
  19. Osu : tu laa..aku ghedo ja nihh...
    haa nnti sat hg aku balas dendam =='

    ReplyDelete
  20. Cikk Yatt : kannn...dgn sunburn lagi..mmg tambah2 itam ahh..hahah

    ReplyDelete
  21. fuh..style dolu2 tu..rambut gunting macamtu..hehehe

    ReplyDelete
  22. wahhhh, cutenya awk dedolu.. even rmbut mcm helmet kekura, ia unik gitewww..


    yes, semua wanita dikurniakan kecantikan.. xkshla kecantikan luaran ataupun dalaman.. so, hargai ia..

    ReplyDelete
  23. Jay : abes style la dulu comot cmtu..hahaha

    ReplyDelete
  24. Mizz Tina : kannn..helmet kura unik gittew...hahah

    yess!awak cantik mizz tina :)

    ReplyDelete
  25. comelll sangat dari kecik sehingga sekarang ;)

    ReplyDelete
  26. Mak Dara : haha comel ke comot =D

    ReplyDelete
  27. muahaha smart giler rambut anis dulu!! nak try la that hairstyle.. hehe

    sokong2, semua org cantik klu perangai cantik!! :)

    ReplyDelete
  28. hahaha kannn..style kot skang rambut cmtuh.hahaha buat2 jgn x buat =D

    ReplyDelete

sapa rasa dia CANTEK komen la sini ^__^