Life After "M"

dah rasa cukup ready ?cukup lengkap ilmu kat dada ?
tepuk dada tanya la hati :)
mulut asyik cakap nak kawen..kawen...
girls 99% nak kawen sebab nak pakai dress cantik,make up and be like a princess :) setuju??
tapi pernah terpikir life after Marriage ?

itu yang aku selalu fikir sekarang .nak sangat kawen.tapi...
bila fikir balik perangai yang suka merajuk kalah budak2,pemalas nauzubillah..
macam mana nak handle rumah tangga nanti ? ceyyy rumah tangga gitteww

kena masak,basuh baju,kemas rumah..which is sebelum ni semua emak yang buat
kita cuma buat time ada mood and betul2 free ja ..
tu belum masuk bab baby..anak?OMG....banyak nya tanggungjawab.huhu
macam mana nak kawen kalau belum ready jiwa dan raga ??
cer jawab T___T

yang benar ,
anis yang comel sibuk prepare her E-day :)

48 comments:

  1. dah nak tunang yer... tahniah! semoga selamat semuanya....^__^

    ReplyDelete
  2. haha i think kite pikir kawin tu best but tak pikir the responsible after kawin. besar woo! good luck for your preparation!

    ReplyDelete
  3. betul tu..life selepas kawin tak semudah yang disangkakan..banyak tanggungjawab :)

    ReplyDelete
  4. oo nak E-day dah..bile nak M-day nnt jempot eh...lapa2 :D

    ReplyDelete
  5. Lawa : insyallah :) thank you

    ReplyDelete
  6. Asfira : kannn..mmg mcm2 nk kena pikir..pheww thanks dear :)

    ReplyDelete
  7. LIza : aah..u dh kawen, mesti u lagi tau kann :)

    ReplyDelete
  8. neslo ais : amboii nama,dahaga plak rasa.hahahaha

    ReplyDelete
  9. betul tu.. nak kahwin bukanlah satu perkara yg mudah kena ready fizikal dan mental untuk harungi bahtera perkahwinan ;)

    ReplyDelete
  10. Mak Dara : kannnn...byk sgt benda kena pikir,bukan senang nk kawen..huhu

    ReplyDelete
  11. Sebelum kawin kena persiapkan diri..harus bersedia memikul segala tanggungjawab,segala suka duka dalam berumah tangga..adakala gaduh,adakala bahagia..dengan tugas di ofis ditambah dgn kerja harian.sanggup nak harungi tu semua tanpa sebarang persediaan??ngeh3..ceq dah bersedia tapi takdaq calon lagi..:)

    ReplyDelete
  12. wah. dah nak tunang.
    congrats anis

    ReplyDelete
  13. nk nunang dh ye..weeee

    ReplyDelete
  14. kawinlah jika sudah mampu...perkahwinan akan merubah diri menjadi lebih baik dari sebelumya...seronok tau!

    ReplyDelete
  15. Lyaa : insyallah :) doakan yg terbaik :))

    ReplyDelete
  16. Mizz TIna : hikss..still dlm perancangan :) insyallah

    ReplyDelete
  17. ummiarissa : thanks sis :) sejuk hati baca komen sis..baru semangat sket nk kawen..hihi

    ReplyDelete
  18. Nak tunang dah eh...cakap...apa mau sponsor...hehe

    ReplyDelete
  19. pas2 kawen sekali dgn kakak anis hr tue..vahhhh vahh clas gitu..jgn lupa jmpt lebly yek..

    ReplyDelete
  20. kawen jgn tak jemput aku

    ReplyDelete
  21. congratz! aah kan, slalu org cam pk psl mjlis je tp life&tggjwb pastu tanak lak amik tau....Ku bejalan2 tuk 'Ini Link Saya.. Sila Promote!' Mak dara!!

    ReplyDelete
  22. a'ah laa hidup lepas kawen mcm takut jeee??tp org tue2 salu kate kalau kite kawen Allah akan permudahkan semuanya, insyallah..
    n tahniah sbb dah nak tunang.. untg laa :p

    ReplyDelete
  23. Datang segmen Mak Dara :

    http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/

    ReplyDelete
  24. hahahaha.....macam nini....asyik dok cakap nak kawen je.....pastu bebudak opis asyik perli....hahahaha

    ReplyDelete
  25. O'gosh : akakkk,sponsor buah pikiran udah ler...belum ada idea nih..huuu

    ReplyDelete
  26. kawen?? same la kte..sweety pn asik nk kawen je..tpi ble fkr yg jauh2 tu..rasa blum sedia la pulak..

    ReplyDelete
  27. Lubly : teheeee,akak anis mcm nk kawen awal je..xsempat nk sekali kot =D jom kita kawen sekali lebly !!

    ReplyDelete
  28. JIJI : giler tak jemput ko.mesti la jemput ! haha

    ReplyDelete
  29. Beta Kupu : heee kannn..thanks jenguk kite :)

    ReplyDelete
  30. Chika : kannn..semua tuhan akan permudahkan :) hiiii insyallah,doa kan yea :)

    ReplyDelete
  31. Mr E'raz : thanks :)

    ReplyDelete
  32. nini : kannnnn...tingin sgt nk kawennn..hihihih

    ReplyDelete
  33. Sweet : itu lahh..takot dup dap dup dap semua ada =D

    ReplyDelete
  34. Wee dah nk tunang! Mmg byk tanggunggjwb, niat krn Allah pasti berlipat ganda ganjarannya. Hrp ada rezeki attend wedding anis nnti

    ReplyDelete
  35. alaaaa. anis nak tunang dah? bestnyaaaa!

    ReplyDelete
  36. bila mau eday daaaa????

    p/s : M = Malaih
    p/s/s : M= mangkaq...hahahaha

    ReplyDelete
  37. tanggungjawab mmg akan bertambah lepas kawen, apa2 pun kalau rasa xkonfiden nak kawen, tanya DIA...

    seronoklah prepare nak tunang... have fun k...

    ReplyDelete
  38. Hanis MY : heeee kan,nak sgt kawen tp bila dh dekat jd takot plak :)
    anis mesti invite punya nanti :))

    ReplyDelete
  39. Ainraus : still dlm plan..insyallah..doa2 kan jadi yea :) lepas ni ain pulak :)

    ReplyDelete
  40. Osu : biarlah rasiaaaaa

    M stand for mmmmmmmmm,lazatnyaaaa..hahahaha

    ReplyDelete
  41. msredcheesecake : itulah,tapi kalau dia dh tentukan jodoh kita semua dia permudahkan kan :) thank you ^_^

    ReplyDelete
  42. apa yang lazatnya???hahaha

    ReplyDelete
  43. biler dah kawen otomatik semua akan jadi gheti..:) percaye ar..

    ReplyDelete
  44. Osu : apa2 jaaa..hahahah

    ReplyDelete
  45. Aty : insyallah..harap2 cmtu la :)

    ReplyDelete
  46. hmm mmg la betol sumer yg anis ckp tu.. tp kadang2 kite sebenarnye labih ready drpd ape yg kite sangke.. so, insyaAllah everything will be juz fine.. :)

    ReplyDelete
  47. BP Boy : insyallah..doa kan mcm tu jugak :)

    ReplyDelete
  48. selamat bertunang.... x jemput aku siap la ang..haha

    ReplyDelete

sapa rasa dia CANTEK komen la sini ^__^