Episode 1 : Kenangan Sekolah Rendah :)

flash back the memory...
bila tringat time sekolah mesti geleng2 kepala sambil pejam2 mata
nitemare je rasa..
dulu time awal2 add budak2 skolah mesti akan dapat ayat cmnih
"anis ke ni?weyy berubah la skang.."
"weyy dh cantik la skang"
"rugi tak ngorat hang dulu weyy"
"waa makin comel,tinggi dh skang"

haaa..nampak tak.nampak tak pemainan dia
nampak sgt aku dulu tak cantik,pendek.sekarang pun pendek jugak = ='

emak abah aku asal Penang.kampung sebelah2 je.jodoh dekat kan...
tapi time kecik2 abah beli rumah dekat Taman Selasih Kulim Kedah.
dudok jaoh sikit la.hati meronta2 nak balik kampung sebab aku takda kawan dekat sana
doa di perkenankan bila darjah 2 kami pindah rumah dudok dekat kampung.uma sekrang lah.
haa sepupu sepapat jgn cakap ahh.ramai giler.tapi kawannn.mmg aku xda.bekawan dgn sepupu ja.

DARJAH 3 pindah masuk skolah dekat umah.dapat pg skolah naik basikal,uhh heaven gila.
batak ah sekejap.dulu pg skolah naik van,naek bus x besttt.

DARJAH 4 dapat surat cinta dari senior darjah 6.alaa xda tulis apa pun.
dia tulis i love you tulisan buruk gila pastu lukis orang lidi.haha
aku dh la kemetot itam legam,watpa la bagi surat tu kt aku.menggigil badan aku weh dapat surat cinta.
haha.pucat muka sebab takot.nk tau sebab apa takot?sebab dia gangster skolah.muka seram wehh.haha
hari2 dia lalu depan rumah tengok aku mcm nk rogol.aku cm besa la,watlek jeee.wat muka sombong nak mampos.
dalam hati....alahai lembut lutut bayang mcm2.

DARJAH 6 aku still kecik.senang cita pendek.kawan2 semua dah start period.muka dah matured semua.
siap dah becinta pun ada jugak.gatai betoi kannn.haha
aku?hmm main masak2 lagi belakang umah.main gasing,main semua lah senang cita.
mula aktiviti pegi surau time maghrib.hah bukan nk smyg pun,
alasan nk keluar umah malam je main dgn sepupu.

bayangan budak laki psiko + jahat 

nak jadi cerita,ada budak laki baru pindah.
sama umur.tapi class belakang2 ah.ceyy nk bagitau aku class depan tapi haram x pandai pun.
dia suka ushar pelik.muka garang ja.aku ni jenis suka judge org dulu.wat tak tau je kat dia.
pastu budak2 surau bagitau dia suka aku.oo cmtu nk ngorat org,ushar mcm nak telan.haha mmg tak ah
aku nak suka.becinta?baik main masak2 lagi best weh.haha
aku tak layan dia,pastu dia spray basikal aku dengan spray silver.jahat wehhh..
aku comel sket ja.hah sapa suruh ngorat budak belom period.xdak nafsu lagi la.hahaha

tapii..aku ada hobi iaitu admire abg2 skolah menengah.haha bkn nk buat bf tp suka tengok ja.
kakak aku dulu hot sentap dekat skolah.dlm peti surat slalu je ada surat xda stamp.pastu dpt bunga.
dpt rantai emas.tudiaaa..aku tumpang sekali sbb semua abg ensem cari buat2 baik sbb nak suruh kirimsalam.
haha dapat tgk abg2 ensem dekat2 jadi la nk bagi sepupu2 aku yg gatal tu jeles.buruk betol perangai.
tapi nk ada bf tu mmg tak ahh.kecik lagi kot !

so sekolah rendah aku bejalan dengan normalnya mcm kanak2 lain.hah ayat mcm bodo ja kan.
aku still kanak2 belum matang comot dan ada yang slalu cakap aku darjah 4 even aku dh darjah 6.
terbaikk.si senior dan si dak jahat tu,berlalu mcm angin lalu sbb ngorat mmg xkan dapat
plus aku yg sombong gila mampos yg sbenarnya nk tutup malu+takot+mukasemulajadigarang=sombong
sebenarnya rendah diri tu sgt2 lah dulu sbb fam aku slalu ckp aku hitam.so aku slalu imagine aku
macam negro.bila org cakap nk ngorat aku anggap nak mengusik.sapa la nak budak negro nih.haih

p/s :okay.aku tau tak da sapa nak baca pun aku type panjang2 T__T
kalo dapat sambutan,aku sambung kesah sekolah menengah aku plak..hikhik
semangat !!

38 comments:

  1. wakakak beskal kene spray...siann.. but same r kite...
    dulu ade budak suke ngorat, lalu2 depan umah, jerit "woi"smpai kite kua.. bg surat tulisna jawi lah bagai..
    tp dah xpiyed lg kan, so pandang smue tu macam "apo bondo eh ni jang?"

    kite samee..yeayy..hahaa

    ReplyDelete
  2. laaa sekampung rupanya kita.. Mak Dara pun asai dr Kulim jugak dilahirkan pun kat hospital besaq Kulim hehe

    ReplyDelete
  3. oo...x pe'od lagi dah macam ye...hehe

    ReplyDelete
  4. kelakar hehe...ada peminat kecik2 lawa lah jugak :)

    ReplyDelete
  5. kemain nk tau psl skolah menengah kot² ada biopren atau secret admire.. cpt smbung!!

    ReplyDelete
  6. naek beskal p skolah mmg heaven. boleh merempit skali.hahaha

    kite xde pn org bg surat cinta jaman dulu kala.hahahhahahahaha. jealous!

    ReplyDelete
  7. Chika : kannn..kita mmg geng dari dulu..hikhik give me 5 sket ! pap!!!

    ReplyDelete
  8. Mak Dara : laa mak dara org kedah la ni...hihi bejiran la sbb anis dh ddk penang skang :))

    ReplyDelete
  9. O'gosh : diorang yg mcm2 kak,anis rilek je..hihi

    ReplyDelete
  10. Nadia : lawa tu tak la..comel sket ja..hahahaha =D

    ReplyDelete
  11. MizzTina : yes!! ada gak sambutan.haha tunggguuuuu

    ReplyDelete
  12. nuyui : aah..sekali sekala tringat zaman dahulu kala..hihi

    ReplyDelete
  13. Lyaa : hihi..xpa2,x syoq pun dpt surat tu..hihihi

    ReplyDelete
  14. ohsem nmpk entry cik anis kita nieh..citer lg citer lg patttttttt...!!!:p

    ReplyDelete
  15. Lubly : ohsem lagi cik lebly kite...nnti eh,nk karang ayat dulu nk flashback memori duluuu..hihihi

    ReplyDelete
  16. waaaahhhh lama sgt x dtg blog ni, rindu kat cik wany.. ni hehe..neway.. congrats, ngah prepare tuk e-day kn.. wee tak sbr nk tgok ehek.. suke la baca ... nt sambung sekolah menengah lak taw hee ;)

    ReplyDelete
  17. cayalah..hehehe...terbaik story hang ni..cepat sambung sekolah menengah..ceq nak tau juga..:)

    ReplyDelete
  18. mana leh lupa kenangan masa sekolah... akk xpenah dpt surat cinta... haaa

    ReplyDelete
  19. biler bace mase darjah 4 tu teringat kat laki aku...mase darjah 4 tu die dapat surat cinta dari sorang minah ni..die nanges..!!! lagi lawak giler..guling2 aku gelak dengar cerite..heheh
    zaman sekolah memang banyak kenangan kan..aku tak percaye ko tak cun mase sekolah dulu..darjah 4 dah dapat surat cinta..aku tingkatan 4 baru nak kenal cinta..muwahahaha..;p

    ReplyDelete
  20. yhaha zaman sekolah ialah zaman kenangan dan tak bole nak replace dgn ape ape pun kan. mesti bnyak benda bangang kite bwat dulu :P

    ReplyDelete
  21. untung la kicik2 dah ada pminat..hehehe

    ReplyDelete
  22. Nazirah : heee rendu awak jugakkkk :)

    ReplyDelete
  23. Jay : hihi sabaq sabaq....nk karang ayat dulu =D

    ReplyDelete
  24. msredcheesecake : haaa kenangan manis kot.hihi

    ReplyDelete
  25. aty _fared : hahahaha biar betol dia yg nanges? terharu kot..haha sama la pas spm nru kenal cinta..hihi

    ReplyDelete
  26. Asfira: haha kadang2 mls nk ingt balik.maluuuu

    ReplyDelete
  27. Cik Yatt : untung sikit jeee..hihihi

    ReplyDelete
  28. anis salah!! sape ckp takde sape nak bace entry anis yg pnjg2, saye bace!! huhu

    anis ni tak habes2 ckp diri sendri pendek, padahal tinggi kot!! cewah ckp mcm penah jumpe je.. tp from the pictures, serius nmpk tinggi.. 1 more thing, anis mane itam.. femly gurau2 jek tu.. hehe

    ReplyDelete
  29. negro tak negro , skrg cun kalau artis tau! haha

    ReplyDelete
  30. amboi darjah 4 dah dpt surat cinta..awalnye huhu siap menggigil pulak tu ;p

    ReplyDelete
  31. haha..teringat masa darjah 6...gatai nak bercinta2 monyet sekejap..maloonya..hehhehe

    ReplyDelete
  32. BP Boy : ahahaaaa..takkkk betol anis pendekkkk.haha serius2..itam tu xla,tapi gelap tu ye laaa...hihi

    ReplyDelete
  33. ms teyn teyn : hah kannnn...janji retisss..hahaha

    ReplyDelete
  34. Elysa : budak tu la gatal,anis tak..haha

    ReplyDelete
  35. ILA : anis darjah 6 pikir nk men masak2 lagi..hihih

    ReplyDelete
  36. untung aaa kecik2 dah ade peminat.. hehe

    ReplyDelete

sapa rasa dia CANTEK komen la sini ^__^