Hey Orang Jahat ! Nyah kau dari sini !

salam Jumaat :)
-Gambar terpaksa di putihkan secara melampau untuk menutup dahi yang SANGAT licin -

seminggu yang lalu aku di kejutkan dengan kenaikan Jerawat secara pukal .
sekumpulan jerawat kecik kecik plus halus halus mengambil keputusan
untuk mendiami Dahi aku secara haram .
masalahnya sekarang,aku tak tahu punca dan sebab mengapa dan kenapa ini terjadi = ='

kata orang-orang :

"suka pakai makeup lama-lama then tak cuci muka,jadi macam tu la "

"pakai macam macam produk sangat" - manada,pakai Tia Amelia ja pun - 

"rindu kat boipren lettew" -oke,sebab ni aku xleh trima = ='-

sampai sekarang,sekumpulan jerawat jahat itu masih berkuasa di situ .

tak ada apa-apa tindakan di ambil oleh pihak tuan muka,cuma ambil ubat sapu murah dekat farmasi.

sekian saja berita tergempar hari ini.

p/s : boleh tolong bagi cadangan ubat apa kena pakai?or cara-cara tradisional ke..

yang benar ,
anis yang tak comel dah sebab jerawat banyak.

40 comments:

  1. cuba pakai t3 mycin . okay kot stkt kite pakai .. 3hari sure dh takde cik jer (nama manja jerawat) hihi

    ReplyDelete
  2. sis takde ah pandai sangat nak bagi petua, tapi kite try k even muka sis pon sekarang tengah berperang dengan jerawat :

    1-minum air suam bebanyak.
    2-kalo rajin, tepek tomato yang di belah dua, pastu sapu kat muka pastu pas kering, basuh (k ni sis jarang giler buat haha)
    3- makan buah bebanyak. sayur pon.

    selamat mencuba! :p

    ReplyDelete
  3. anis minum la madu..salawat n sapu2 sikit.. insyaallah... moga berjaya..(^_^)

    Kalo produk.. sweety cadangkan MaryKay.. muka sweety dlu sangat teruk..lepas pakai tu, alhamdulillah..tiada lagi masalah jerawat..(^_^)

    ReplyDelete
  4. i pakai product sendayu tggi..tp bukan one set only facial soap.jerawat cpt kering.kalau nak cpt jerawat tu berambus i pakai cream safi.sapu je pd jerawarat.InshaAllah.

    ReplyDelete
  5. cuba try ubat jerawat Safi. Lisa kalau ada jerawat nak drive-thru kat muka ni, laju je tangan sambar ubat jerawat tu. memang hilang after few days :)

    ReplyDelete
  6. petua :
    buat x tau jek ngn jerawat tu....hehehe...jgn pikirkan sgt pasal jerawat,,jgn stress2,,rajin ambil wudhu....

    ReplyDelete
  7. jerawat gatal la tu Nis, mesti rindu sama itu olang ek...tu sebab dia naik manyak tuh!!

    ReplyDelete
  8. sental pakai berus dawai..ekekee

    ReplyDelete
  9. Teyn Teyn : nk try pakai T3 tp kwn2 ckp x jalan pun pakai tuh ;(

    ReplyDelete
  10. Asma : air suam mmg susa la nk minum.hukhuk nk try tepek tomato kt muka lah tgk..huhu thanks akak cantikkk ^_^

    ReplyDelete
  11. ~sweet honesty~ madu?ssh nk cri la plak..huuu nnti anis try yea

    thanks anyway :))

    ReplyDelete
  12. comel jek ada jerawat poms... yg ptg time ni gn nk try produk2 lain.. guna produk yg mana ada ataupun try stop guna semua... hopefully jerawat tu nyah pergi...

    ReplyDelete
  13. PUCAT : sendayu tinggi mahal..hukhuk tp krim safi ada krim utk jerawat eh...xpena dgr pun.nnti anis try cari ;)thanks dear ^_^

    ReplyDelete
  14. Elysa Sofia : dh 2 org ni sruh try ubat jerawat safi..kena cari la nnti ;) thanks yea darling

    ReplyDelete
  15. Acik Hyazz : haishhh manada acikk...no hormon x stabil nih..stress tmpat keja kot =D

    ReplyDelete
  16. Shahrazali : ishh dh try tau awak...slalu wat xtau je kat jerawat tu tp nih dh makin mengganas plak =D

    ReplyDelete
  17. Chikova : amboiii dia...kejam tau.hukhuk nnti x comel dh cmnaaa =D

    ReplyDelete
  18. Hanis MY : hah itu la,tgh stop pakai apa2 sbb xtau punca dari mana.makeup pun dh less skang..huu thanks dear :)

    ReplyDelete
  19. bersabar jela ngan jerawat tu. jgn dipaksa2 :P

    ReplyDelete
  20. Anggap aje jerawat tu sbg jururawat yg sdg merawat muka, dah memang itu kerjanya membina kawah di tempat strategik....

    ReplyDelete
  21. anis. ain pakai apa2 pun jarang berkesan. last2 biar je dia ilang senirik. :(

    tapi kalau anis cuba apa2, and berkesan. jangan lupa kongsi ehh?
    nak cantik macam anis!

    ReplyDelete
  22. Kotak : sedang bersabar :)

    ReplyDelete
  23. JR : ya aleesya pun pggil jerawat tu jurawat..lebih kurang lah kan =D

    ReplyDelete
  24. ainraus : eh sama la kita ain.anis slalu wat xtau je.tp ini dh lain ni,byk sgt naik nya :(

    oke nnti kalo ada apa2 produk yg bekesan anis bgtau ain tau =)

    ReplyDelete
  25. assalamualaikum, anis :) cuci muka after pakai make up or after keluar pi mana2x :) insyaAllah takde nanti..

    tak galakkan amik ubat.. hee..

    ReplyDelete
  26. sis kene jmpe doc tnye die ape yg sesuai dgn kulit sis..

    ReplyDelete
  27. hehe there's nothing wrong with your face! you're even more beautiful than i could imagine. :'D

    ReplyDelete
  28. wsalam nisa :) yes itu la yg anis wat skang..x amek apa2 ubat sbb takot effect lg trok.thanks dear :))

    ReplyDelete
  29. cik yatt : huuuu plg malas pegi ke doc =D

    ReplyDelete
  30. Rtp Farra : hihihi ada jerawat byk lahhh..come here see me in real =D u more prettier sayangg :)

    ReplyDelete
  31. dulu masa umur akak baya2 anis, akak pun selalu ada masalah ni...lagi kita risau lagi banyak dia datang...geram je...so, lama2 akak buat xtau je...kontrol pemakanan...minyak2 xmau...makan sayur2 ngan buah2an banyak2...pastu jangan lupa minum air suam....banyak2 sangat...hehe..anyway, apa2 petua kat atas tu akak penah try jugak..ada yang jadi..ada yang x...good luck menghalau jerawat2 tu sume k....

    ReplyDelete
  32. hoii..idup lagi ke ko ni??haha..eh bukan ke ko gelap er??npe edit jd putih plak??haha

    ReplyDelete
  33. O'gosh : aah kan kak,mmg lagi pkir lg trok.stress je dok tgk cermin 24hr..
    anis byk mkn minyak2 nih,xleh nk benti..air masak pun kurang..
    nnti anis try ikot suma petua akak ni..thanks ^_^

    ReplyDelete
  34. Budak Penjara : weyhhhh mcm tau2 aku rindu ko.sampai mimpi2..hikhik tipu.
    sepanjang ko tggal aku,aku makin putih okayy.gebu plak tuhh..harhar

    ReplyDelete
  35. cuba try pakai bedak sejuk :)

    ReplyDelete
  36. pujuk la jerawat tu baik2...hahahaha...jgn asyik megata dia jek...beli la pencuci muka yg bgus dan sesuai dgn kulit...mnta bantuan pakar yek..

    ReplyDelete
  37. Liza Razak : okay nnti anis try :) thanks

    ReplyDelete
  38. Shahrazali : hihi malas ah nk pujuk dia,benciii =D

    #nih jerawat dh kurang :))

    ReplyDelete
  39. tahniah dah adajerawat....
    photoshop sja dah ilang...
    hahahaha

    ReplyDelete
  40. Osu : aku dh semakin matang :)

    ReplyDelete

sapa rasa dia CANTEK komen la sini ^__^