ini penipuan dari aku.kalau rasa nak kena tipu,cuba lah ;')

hari ini tiba tiba rasa macam nak bongkar rahsia kecantikkan ku..hahh gittewww...
lempang nak? tak nakkk =.='

Duluu..duluu la....seriously tak penah rasa nak makeup.bukan setakat makeup,
pencuci muka krim bagai kejadah tak penah rasa nak beli even dah lepas SPM
maybe sebab tak da masalah jerawat kot,tapi sunburn tu jangan cakap ahhh.
macam negro ja bila tengok balik.skang dah tak negro tapi ala ala mexico gitteww.

ini rutin harian sekarang sejak bergelar artis.#jerit sambil lari kepit kepit auwwww

 haa..1st time hokay berani tunjuk real face.ini pun takda la real sangat..
im a dark skin girl.tapi tak macam nigga lagi la,alaaa...hitam manis gittew...kuikui 
wajah bercahaya ehsan dari lampu kalimantang + webcam ipad super ohseemmm.

 firstly lukis kening dulu dengan brown eyeliner.pensil lah senang kann..
then pakai lipgloss sebab takot plak tengok muka pucat macam hanhanhantuu.

 then eyeshadow,aku pilih merah ang ang gittew sebab temanya merah kann malam ni.huihui
actually brush ni lakonan semata-mata sebab aku lebih suka guna jari..lebih art kata nyaaa..

 in real takda pun terang sangat merah mcm ni..slow jaa..

 then kuning..sebab takda sebab..sebab aku kuning 

 huarghh...ngantuk makeup lama sangat..maap ler tettido.
hitam mesti ada.wajib.harus dan halal.idk la why tapi maybe nak nampak mata lebih daring mungkin =D

 then pakai eyeliner atas mata and bawah mata.
my favourite eyeliner avon.senang nak pakai and harus lah murah kennnn...
actually silver eyeliner pun pakai jugak dekat bahagian dalam mata
tapi terlupaa plak.

hah.nak pakai blusher memang kena gedik gedik camtu.
nanti baru cantik .betoi tak tipu..

 lipliner merah bata.ouh terasa diri ku begitu YUNA kalau berlipstik begitu.
tak kisah lah apa orang cakap mulut merah nyala nyala ni macam macik macik.
tak merah tak meriah laa..dah rasa macam Kilyafairy plak dahh.tolonggggggg

Lastly....lens haruslah kann..and colour favourite aku Grey.
dan buat masa skang aku kurang pakai lens sebab asyik pedihpedih jaa
tapi untuk tatapan kalian semua...ku ghedo..aku pasghah..
oppss..jangan lupa shading sket dekat hidung...


after dah siap semua.
get ready ...
buat muka comel...
start berwebcam dengan perasaan yang cukup artis !! 
bunga ini untuk awak-awak =D 
#fresh roses emak tanam belakang umah ..

p/s : gambar pecah entah kenapa ipad ni jeles dengan aku.maap
p/s : ibu-ibu bapak-bapak,kalau ada tergedik terkata,maafin Inul ya...
p/s : aku tak penah pegi kursus solekan or study kosmetik,blajar pun dari youtube
maka dengan itu,mak andam sekalian jika terdapat kekurangan or tertipu tak tentu hala..
buat buat tak nampak je la yea..ahaksss
xoxo

yang benar ,
anis si cantik manis =D

71 comments:

  1. anisa : tuu anis dh ajar sket... =D

    ReplyDelete
  2. Fa-zlyn : ehhh...tima kaseh =D

    ReplyDelete
  3. comey..
    aja kite pakai lens..dr dulu blaja pakai xlepas2, hukhuk

    ReplyDelete
  4. macam yuna dah sis tengok. hehe comel! pandai anis mekapkan.. :)

    ReplyDelete
  5. chikova : hehehe...bulatkan mata pastu letak =D

    ReplyDelete
  6. asma : hihihi..yuna kat shawl ngn liptiik jeee....tima kaseh

    ReplyDelete
  7. osu : jeles lettew........

    ReplyDelete
  8. hee cantik2.. kire ok la tu yunk..
    n lipstick merah tu mmg sesuai la dgn awak wani..

    p/s : pOkok ros tu tanam macam pokok2 biasa gak ke?
    tingin nk tnm pkok ros gak ..

    ReplyDelete
  9. kemera ipad hg x power...:p

    ReplyDelete
  10. nazirah : tima kaseh...eh actually anis pn xtau sgt cra tanam dia,huhu tp i think like normal pokok2 kot =D

    ReplyDelete
  11. osu : jeles lagiiiiiiii

    ReplyDelete
  12. pehhhhhh....bole tahan make up...

    agak seram tgok gmbr2 awk yg third last n second last....hehe....besarnye mata...

    percayalah....awk mmg cantik....

    ReplyDelete
  13. mekap je camne pun asalkan happy dan rasa yakin hihi

    ReplyDelete
  14. mak aih...ngorat boleh??kih3...hang mmg terbaik lah anis...ceq tak boleh lawan meekap hang...dulu masa sekolah rajin juga mekap
    kawan2 kebudayaan utk show atau pertandingan..:)

    ReplyDelete
  15. shahrazali ; sengaja menyeramkan muka..hukhuk

    #tima kaseh daun keladi,
    kalau rajin dtg lagi..
    hikhik

    ReplyDelete
  16. zoey ; hiii..kdg2 xbpa yakin jgak..
    nk kena ikot kursus makeup ngn zoey jugak ni..huhu

    ReplyDelete
  17. jay ; hang pndai makeup?awat hg x habaq.....

    ReplyDelete
  18. wah belajar dari youtube! okey la ni..:D

    nanti post lagi eh pasal fashion2 n makeup2 eh....:D

    ReplyDelete
  19. cantik la sis !! :) panduan mekap berguna :)

    ReplyDelete
  20. Teenager ; hihi minat sgt,blaja dri youtube je la..insyallah nnti update lg ;)

    ReplyDelete
  21. lisa ; hihi tipu ja lebih ni....

    ReplyDelete
  22. owg dah cntik...pakai ape pun ttp cantik hihihi suweeettt...

    ReplyDelete
  23. meowwww.....meoowwwwwww

    ReplyDelete
  24. faieza ; aishh..manada la.kalu x makeup buruk kot.. =D thanks

    ReplyDelete
  25. Osu ; talking tom cacat =.='

    ReplyDelete
  26. wahh terrornya mekup... cunsss

    ReplyDelete
  27. suka tutorial anis :)
    nisa pun tak pernah lagi pakai make up sendiri ^_~
    bila tgk u tube baru tau sket2..

    ReplyDelete
  28. Hanis MY ; terer...takk,in real biasa saja..huu tima kaseh ;)

    ReplyDelete
  29. khairunnisa ; youtube byk membantu ;)

    ReplyDelete
  30. klaka la sis nie..hehe..btw sngt comel la..eh bole lak sis pkai lens after makeup..klu sye pkai sblum kot.hee

    ReplyDelete
  31. lari-lari dalam guni,,,
    dh dtg lg,,tp xde entri terkini..

    (^______^)....

    ReplyDelete
  32. Muhammad Saiazuan ; hihi ecece kembang plak rasa =D

    ReplyDelete
  33. Cik Yatt ; hah itu la pasal,semua org pelik pakai lens lepas makeup..tp dah tebiasa mcm tu =D

    ReplyDelete
  34. Shahrazali ; lari2 dlm guni..maap ler xde idea lagi nk wat entry..hikhik

    ReplyDelete
  35. comel lah syg..
    i suke!!!

    ReplyDelete
  36. salam

    macam pakar dah tu ;)

    ReplyDelete
  37. comel..:)

    pndai make up..hee

    ReplyDelete
  38. woah, terror dia make-up diri sendiri. you look so so beautiful.. arisha failed when i'm going to make-up myself, tambah2 tang mata dan kening slalu tidak menjadi wkwkwkwkwk

    ReplyDelete
  39. i tak pandai mekap tapi kekadang tu teringin. bwat la tutorial mekap :)

    ReplyDelete
  40. NurulBadiah : hikhik..i lagiii suka u tau..ahakss

    ReplyDelete
  41. Syira : wsalam..
    xdak la pakar lagi..hewhew

    ReplyDelete
  42. Juliet : ehehehe...biasa2 saja.thanks :)

    ReplyDelete
  43. Rtp Farra : hihi..dah tebiasa jadi senang la..huhu i pn blajar dari zero ;)

    ReplyDelete
  44. Rtp Farra : hihi..dah tebiasa jadi senang la..huhu i pn blajar dari zero ;)

    ReplyDelete
  45. Asfira : huuu malu nk wat tuto makeup sbb x terer sgt..anis pun blajar dr utube :)

    ReplyDelete
  46. Alololo~ comel! :)

    jom join Geng Lenstylista! wee :D http://www.facebook.com/groups/400836409942976/

    ReplyDelete
  47. zareliqa afiqa : hewhew..insyallah ill join :)

    ReplyDelete
  48. cantik. saya hanya tahu tepek bedak kompak je. haha. :)

    ReplyDelete
  49. Cantik mcm artis...pic yang pakai blusher tu comel sgt2.

    ReplyDelete
  50. HAnaahmad : itu lebih bagos mungkin.penat tau bemakeup ni.huhhu

    ReplyDelete
  51. Norzie Hani : aishhh xdela mcm artis lagi.haha
    thanxs anyway :)

    ReplyDelete
  52. cantiklah solekan tu nis...teruja babe

    ReplyDelete
  53. Ann ishak : ouh tima kaseh dear :)

    ReplyDelete
  54. cool gila! yuna! yuna!

    ReplyDelete
  55. LittleGurlz ; hikhik yuna plak =D

    ReplyDelete
  56. eh dik, cantik je la kalau x mekap pun..siyes nampak lain bangat....

    ReplyDelete
  57. O'gosh ; eheheh skang ni tgh less kan makeup kalo nak keluar.nak natural je =D

    ReplyDelete
  58. mmm... bulat besar... bulat kecik... bulat laa semua... nie lagu yg dinyanyikan anak teman tiap2 hari... mata awak pun bulat... :)

    Jom follow blog saya...

    ReplyDelete
  59. wow love the red colour..

    ReplyDelete
  60. Izni Hafiz Abdul Rashid ; hihihi anis pun suka nyanyi lagu bulat besa bulat kecil..hihihi

    ReplyDelete
  61. Wawa Tasliman ; wuuu me love too =D

    ReplyDelete
  62. garang2 jek muke die..tp tetap sweet...

    ReplyDelete
  63. Lia Fen ; ehhhh..lama xnmpk dia..missyou ;)

    ReplyDelete
  64. i misshh u too...hehehe bz la skrg kene jd cikgu..hehehe

    ReplyDelete
  65. lia fen : waaaa dh jadi cikgu ^^v

    ReplyDelete

sapa rasa dia CANTEK komen la sini ^__^