TRAGEDI 15TH NOVEMBER 2011 .ALLAHUAKBAR .

assalammualaikum .

niat hati nak post entry about my outstation ke Kuala Terengganu sahaja.tapiii..
tepaksa postpone =.='

jauh dari family semua,tiap2 hari aku doa Allah lindungi family and saudara mara .renduu sangatt.
then 15th Nov 2011 my sis just YM and my adek my abah calling2..pelikk.

my sis : uma tok tebakaq !!  #dia kt opis
aku    : biar betolll... #think she just kidding ! yeahh..kidding =.=


my adek : uma tok abes semua !
aku       : tipuuu #still nk sedapkan ati sniri =.='


my mum : abes semuaa....pacik terjun ikot tingkap atas
aku        : x pecayaaaa...nk buktii 


aku     : abah ! betoi ka uma tok tebakaq ? #aku call semua org .
my abah : abah pun kt tempat keja...mak call cakap abes.


my adek : sent MMS picture uma tu ..
aku       : hanya tuhan yang tahu.. !___!


nak balikkkkkk !!! 


THEN LETS PICTURE TALK =.='






ada masuk PAPER THE STAR

aku just dengar my family becerita.
pukul10am macam tu kebakaran ni start.litar pintas atas rumah.my maksu baru abes masak kat bawah.pacik pacik aku dua orang tengah tido kt bilik atas .belum kawen..biasa la,bangun pun lewat..jiran2 yang nampak api tengah marak.orang dlm uma x perasan pun.pacik2 aku x sempat lari dah..api dah besar sangat =.='
so salah sorang tepaksa lompat dari tingkap atas.thanks God.dia selamat..


fyi ni uma tok sebelah mak aku.tok & tokwan dah meninggal..adek beradek mak 14 orang..
ni rumah pusaka..macam2 kenangan ada kat umah ni..semua brg2 tokwan abes..dia suka simpan gambar2 lama..duit2 luar negara..banyak sangatttttt..

syukur alhamdulilah..semua selamat even barang2 satu pun x dpt di selamatkan.
mungkin ada hikmah di sebalik apa terjadi.























rendu arwah tok . # ni saja yang selamat. alfatihah .

#till now..aku still x pecaya..entry di taip dengan air mata T_____T

17 comments:

  1. sabar lah anis..bnda dh jadi..kita yg masih hidup hanya mampu berdoa je..:)

    ReplyDelete
  2. JR memahaminya, krn JR sendiri pernah mengalami tragedi rumah terbakaq. Dah la rumah terbakaq, ada pula kawaq (pencuri) ambil kesempatan nak kebas barang dlm rumah!!

    My new entry:

    Erghh..Esok Pemain Bola Kita Kena Sumbat Dlm kereta Perisai Indon Lagi

    ReplyDelete
  3. subhanallah.. sabar ye kak . salam takziah..

    ReplyDelete
  4. la..sabar yer anis..setiap yang jadik tu ade hikmah nye...sabar bebanyak yer...alfatihah

    ReplyDelete
  5. PIEKA : HMM ANIS XBLK LG TGK..SABAR JE LA YG MAMPU =(

    ReplyDelete
  6. JR : MALANG BETIMPA2 KAN..MUNGKIN ADA HIKMAH ..

    ReplyDelete
  7. QLAH : KUASA TUHAN =( THANKS DEAR

    ReplyDelete
  8. HYAZZ : THANKS ACIK =(

    ReplyDelete
  9. Syukur xde yg cedere kan? xpe rumah boleh blh buat balik..tp nyawa xdpt dgnti kn..

    ReplyDelete
  10. masya-Allah. luckily all your family members terselamat dari bencana kebakaran..:') al-fatihah..

    ReplyDelete
  11. LIA FEN : AAH DEAR..SYUKUR ALHAMDULILA =)

    _________________________
    I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

    ReplyDelete
  12. B.K.P.I ; YES,THANX =)

    ReplyDelete
  13. RTP FARRA : YEA,SO LUCKY..THANX DEAR =)

    ReplyDelete
  14. ya Allah..takziah Anis.. pernah nampak depan mate rumah terbakar pon trauma..inikan pulak umah keluarge kite.. tp alhamdulillah..ape2 pon tak de kemalangan nyawa..

    ReplyDelete
  15. SubhanAllah. Umah atok anis ke yang masuk paper tu?...

    Tapi syukur, tak ada kemalangan jiwa. Memang perit kalau kena ujian macam ni, ambik segala pengajaran yang ada ok.

    ReplyDelete
  16. ATY ; THANX..SYUKUR SEMUA SELAMAT =)

    ReplyDelete

sapa rasa dia CANTEK komen la sini ^__^