KIDAL bukan KELDAI oke .

assalammualaikum
oke hari ni rajin sikit..sikit je lah.bila sikit ,maksudnya tak banyak .x banyak oke =.='
and...di sebabkan malas nya aku,aku dah delay nak update entry .tapi nak update gak ! x kira !
hari kidal sedunia.excited nak wat entry nih. tapi malas dalam badan aku lagi excited. 
sampai lompat2 bintang .
fyi ,aku KIDAL . oke bangga plus kembang2 idung nak announce aku nih KIDAL bukan keldai oke =.='
sedey gak aku baca kesusahan org2 kidal nih,tapi aku xdak la sedey sangat nye punn .
dalam family aku ,kami 4 beradik. mak kidal,abah normal *normal ?mean kidal cacat ? pufft 
kaka aku yg sulong and adek laki bongsu aku kanan .aku n akak no 2 kidal .sama adil =)
dulu kecik2,time makan ngn arwah tok dia mesti marah aku ngn kaka,mkn tgn kiri .dia 
ckp bedosa.aku cakap x reti .dia kata belajar !mak pun tukar mkn tgn kanan sbb mak
x melawan ckp tok .dia ikot ja.baik betol mak aku ^ ^
and that time,aku ngn kaka wat tok jadi musuh time mkn .huhh .
mak pandai jahit,pandai melukis,pandai berhias,pandai masak,segala2 nya la...
kaka aku pandai melukis jugak.kalo masok competition x sah x dapat no 1 .
tapi aku...... !__! tipu cakap org kidal kreatif.aku x kreatif punnn .
kalo nasib baek,masuk competition dapat no2 abes baek la.tu pun ikot mood T__T 
and org cakap,org kidal pandai mathematic .and you know what ??
I HATED MATHEMATIC !!! DAMN MUCHH . SERIUS .AKU SUMPAH !! GRRR 
tapi kaka aku terer math. spm dapat A1 .. aku ? biar lahh rasiaaa ..hukhuk 
aku penah nk blajar menulis guna tgn kanan.tapi tau kah perasaan nya bagaimana ?
rasa macam tangan baru baik dari strok ! lembik gila.. =p 
time guna gunting,org akan cakap..weyy guna gunting tebalik ! pisau plak.. ishh
pelik sgt pegang pisau tuh.tambah2 pisau kupas buah .tapi aku rasa macam normal 
ja aku pegang .ntah pelik kat mana =.= 
tahu kah anda,sekurang2 kami berfikir mcm mana nak guna semua brg tuh dengan tgn kiri .
time nk menulis,nk makan,kena jauh2..nnti langgar siku orang tangan kanan . 
3 taun lepas ,aku accident.kaki patah riuk .masuk besi till now lahh.
then bila pkir balik,kaki yang patah tu kaki kanan.alhamdulilahh.....aku kuat kaki kiri =)
so aku bule handle . kaka aku plak ,tangan patah time study dulu,masuk besi jugak
but...tangan kanan yang patah =) see...tuhan still bagi kesenangan kt kami.
then,kesimpulannya kat cni..dari kecik sampai skang..
for me ..not being a right hand person..its doesnt matter me at all because
IM PROUD BEING A LEFT HANDED ! tudiaaa pulunnn ..agagaga 

assalammualaikum ^_^ 


kami warga KIDAL . hikhik 

27 comments:

  1. janji bukan haluan kiri sudeh..

    ReplyDelete
  2. O'GOSH ; hikhik..xla akak...

    ReplyDelete
  3. fiq bukan left handed..tapi left footed..sebab masa main bola fiq guna kaki kiri..hehe..:)

    ReplyDelete
  4. bagi pieka x beza pun org kidal dgn org kanan(mcm pelik je org kanan)yg penting hati kita..:)

    ReplyDelete
  5. AFIQ ; waaa ada jugak cmtu eh ... xpena dgr pun =p

    ReplyDelete
  6. PIEKA SAHAJA ; hikhik betol2..fizikal je yg beza =)

    ReplyDelete
  7. ooo... x suke math ye...

    tapi kalaubab kire duit, musti kamu no 1 kan..??? hehehe....

    jgn tangan kiri kamu baik2 ye...

    ReplyDelete
  8. JAMES ; hikhik ..kira duit lajuuu ..
    baek bos ! u too....

    ReplyDelete
  9. tak pe la kidal pom..janji tak susahkan orang..haha

    ReplyDelete
  10. sama jek orang yang kidal or tak kidal pun .
    semua nya hamba ALLAH jugaks kannn :)

    ReplyDelete
  11. MN ; betol...semua hamba Allah =)

    ReplyDelete
  12. bestt nye pandai tulis gne tgn kiri :)

    ReplyDelete
  13. tudiaaa,.hehe,..


    ape2 pon,tu sume anugerah Allah,.kidal ke kanan ke keldai ke,sume keistimewaan msing2,.ptot brbangga,sbb u r unic!<.hehe,.

    ReplyDelete
  14. aku nk join warga kidal gk leh??haha

    ReplyDelete
  15. TEHA ; aah...mmg besttt ..hikhik

    ReplyDelete
  16. CIK N ; yeah ...bangga sbb unic ..hikhik

    ReplyDelete
  17. SIFU ; x bule ! agagaga

    ReplyDelete
  18. hahaha kejam. tok jadi musuh time makan. hehe :D

    ReplyDelete
  19. macam best je jadi kidal ni, haha.
    adik saya tangan kanan tapi bila sepak bola guna kaki kiri. separa kidal eh?? haha, macam tu pulakk.

    ReplyDelete
  20. kidal pon kidal lah... org tgn kidal ni tulisan cantek...kan...kan...
    tapi please yunk...jgn makan guna tgn kiri..memang tak baik...tgn wat basuh be***...pastu wat makan lak...yang len ok jer

    ReplyDelete
  21. ZERI SAFEERA : musuh olok2 je dear =p

    ReplyDelete
  22. WANI : eh 1st time gak anis dengar kes cmni.kira unic jgk lah =p

    ReplyDelete
  23. HYAZZ :insyaallah macik,anis try guna tgn kanan time mkn =p

    ReplyDelete
  24. weh kita geng la..aku pon kidal...hahaha banggan x dpt kwan ngan aku .... >__<

    ReplyDelete
  25. SYAHIR : waaa baru aku tao.tp x bangga punn .hikhik

    ReplyDelete
  26. hoho... kte geng~~!!
    kecik2 dlu ska mkn tgn kiri...mmber asyik ketok tgn ja~ T_T

    best jd kidal ni mse nk mkn n buat kerja dlm mse serentak, tgn kiri boley tulis, tgn kanan ley mkn..

    then, ade macik jiran sblh penah ckp, org kidal ni pembersih kalau wat kje dapur, bile tnye knpe, macik tu jawab, cth pegang psau tgn kiri, tgn akn pegang bnda yg kte nk ptong tu, so automatic kte jd pmbersih! keke

    ReplyDelete

sapa rasa dia CANTEK komen la sini ^__^