jangan cari BOIPREN yang active men PESBUK


hii olls 
nak kena buat jugak entry ringkas petang nih
ringkas okey sebab takot idea ilang 

kenapa dengan tajuk di atas ?
mak dh penat tau dengar kawan2 dok mengadu 

bf komen ngn girl laen 
bf inbox ngn girl laen
bf chat ngn girl laen
pastu gado...

baru ja tadi ada satu akak nih 
kes kawan aku oke
dah 30-an tau
dia check apa yang husband dia comment2
and nampak la husband dia dok melawak ngn opismate pompuan
melawak ja tau 
dia bule masuk dalam tuh 
marah marah x betempat
padahal husband dia tak da la menggatal pun

haddoiii

tu baru sket,tggu je la hubby dia balek umah
tengah tunggu nak baling periuk belanga kot 

aku ingat budak skola berhingus ja gado pasal benda kecik nih
break up sebab bf/gf on9 x bagitau ,
break up sebab bf/gf comment2 ngn orang laen

helloo.. gado sebab pesbuk ?
nonsense oke =.=

so moral of the story kat sini
yang single lagi tuh cari la bf yg x suka on9 fb twitter or whatsoeve sangat k 
lumrah manusia,cemburu tak betempat even benda kecik =.=

p/s : aku  pun sorang yg cemburu kuat ,tapi x BUTA =.= 


 

32 comments:

  1. sis pula bile hubby online fb..sis terus ajak chat...
    so no time nak chat ngan org lain bahahahahaha..jahat tul..

    pokok pangkal hati.. :)

    ReplyDelete
  2. hahaha. sama2 active facebook.
    tak gaduh pun. (alhamdulillah)
    kalau tak puas hati terus tanya je.
    tanya baik2. senang. penat nak assume2 ni. :p

    ReplyDelete
  3. @akak pinky ; anis kalo hubby on9 xbg bukak chat.muahaha

    ReplyDelete
  4. @farah ; kalo jenis mcm fara bule discuss2 n tolak ansur xpa,ni maen hentam tros..adehh x malu kot org luar tau hal peribadi =.=

    ReplyDelete
  5. Ahakssssssss.... Akak sama mcm Pinky Momma, kalau hubby akak online kitorang pun chat sesama. Almaklum lah jauh. Tapi cakap pasal cemburu, bohong kata takde kan... Tapi biarlah bertempat.

    ReplyDelete
  6. @fizanolie ; mcm akak2 nih xpela..jgn gado2 eh,mcm budak2 plak =p yup betol,semua ada perasaan jeles,tp yg xbetempat tuh..no comment la

    ReplyDelete
  7. haha. macam budak kecik la. :D dah la sekarang pun ada budak kecik tgh ajak bergaduh. haisyh. malas nak layan dah :p

    ReplyDelete
  8. @farah ; budak kecik ? kasi ja penumbuk kat dia.HAHA abaikan la budak2 yg suka gado nih,mental je kalo layan =p

    ReplyDelete
  9. fiq masih single..dan tak penah ade gf yang active on9 fesbuk..hehe..by the way fiq nak dgr cakap anis la..nanti fiq nak cari gf yang tak active on9 fbook,twitter dan lain2..hehe.

    ReplyDelete
  10. @afiq ; good ,mmg best ada couple yg ada fb tp 99% akan gado sbb fb.trust me =.=
    ok,cari yg buta it k..HAHA

    ReplyDelete
  11. betul2. :p setuju sangat ! ;p

    ReplyDelete
  12. taw xpe..dah penah dgr kdg2 sbb fbook bole clash dgn gf..ok nanti fiq cari yang buta it..mcm girl2 dari kampung pun ok gak..tol tak..haha.

    ReplyDelete
  13. @fara ; heeee gimme five !!

    ReplyDelete
  14. @afiq ; dah break pastu deactive fb ..hikhik

    budak kg skang ni pn dh celik it,tah nak cri mna yg buta it =p

    ReplyDelete
  15. tade boipren pun
    hakhakhak

    ReplyDelete
  16. @nisa ; nnti kalo nk cari jgn cri yg ada fb k..hikhik pening kepala nk layan jeles tuh =p

    ReplyDelete
  17. selalu begaduh jugk sal fesbuk sebab die leka main farmville pai lmbt nak reply chat..huh~

    ReplyDelete
  18. taw xpe..itu la kdg2..girl-girl dari kampung pun celik it.

    ReplyDelete
  19. okedchokelat ; mcm tu pun bule..hikhik dia leka layan binatang2 la tuh =p

    ReplyDelete
  20. @afiq ; skang nih kampung2 pun dh x kampung dah =p

    ReplyDelete
  21. wahh.. jadi jgn cari saya lah? :P~

    saya aktif on9.
    Ada twitter, myspace, fster, formspring, tumblr, tagged, dll..

    facebook & blog...

    facebook dgn pesbuk sama gak ke?

    atau leh consider utk cari boipren mcm sy :P~ hehe..

    p/s : relationship need trust, understanding, commitment n how u control d situation.. (nk tmbh lg silakan..) x)~

    ReplyDelete
  22. kalau fb je tp x menggatal xpe kot ;)

    ReplyDelete
  23. @zro ; hikhik ..tp kalo mcm u xpala,u x mnggatal ok.i know u...u really a good man.how lucky that girl if got u =) serius ok.

    and relationship need trust, understanding, commitment n how u control d situation..(if mcm ni punya org,so on9 la sampai kapan pn )

    ReplyDelete
  24. @dalila ; if sama2 x menggatal n ada xda sifat cemburu buta xpala dear =)

    ReplyDelete
  25. hahaha betul betul betul hehehehe

    ReplyDelete
  26. bf saya punye Fb da berbulan tak buka.he3.selamat :)

    ReplyDelete
  27. @mardhiah ; dh mcm upin ipin plak..hihi

    ReplyDelete
  28. @fad ; haa kalo jenis x activ ni slamat la..hihi

    ReplyDelete
  29. nasihat yg bernas utk. mereka yg single mingle lagik!~ ...tp zaman la ni...HuH...semuanye IT...

    ReplyDelete
  30. cetek nye pemikiran..ahahahhaa

    ReplyDelete
  31. @defarhano ; yeah ,so susa la nk jmpa =)

    ReplyDelete
  32. @roy ; ouh,yea.dan pemikiran anda sgt tinggi =)

    ReplyDelete

sapa rasa dia CANTEK komen la sini ^__^