10 petanda dia adalah jodoh kita ^_^

~ doa pendekat jodoh ~


 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita :baca jangan tak baca

1. Bersahaja / Slumber
kekasih kita tu slumber kira xbelakon (hipokrit)
cara dia dress up bila dating ngn kita
cara dia cakap,gelak,makan,minum jenis x cover la

.2. Senang Bersama /
kita xpena rasa bosan,jemu,meluat,stress kalau duduk lama lama ngan dia even berjam jam ^_^
bila berjauhan rasa sedey bosan xsenang duduk..haruslah kan
.
3. Terima Kita Seadanya
apa pun kisah silam kita ,dia bule trima..well semua orang ada kisah silam  masing2 kan ,tipu la tak dak =.=
dia tak pena kisah sapa kita sebelum nih and tima kita seadanya diri kita sekarang.dia juga nak share kisah silam dia ngan kita ^_^

4. Sentiasa Jujur
sentiasa jujur even dia ada wat salah ngan kita..mengaku kesalahan dia.(err ada lagi ka orang cmnih =.=)

5. Percaya Mempercayai
Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.

6. Senang Bekerjasama
Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar.Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan.

7. Memahami Diri Kita
Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya.
Semasa kita sakit dia bawa ke klinik.
Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur.
Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu.
 Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar.
 Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi.
Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita.
 Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan.
 Kata orang, "lidah sendiri lagikan tergigit", inikan pula suami isteri'.
Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih.

8. Tampilkan Kelemahan
nObody perfect rite ?
dia tak simpan rasia keburukan or kelemahan diri dia depan kita
contohnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari,
dia tidak menghalang kita daripada melawatnya.
Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.

9. Kata Hati
dengarlah kata HATI
bila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita?
Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.

10. Solat Istikharah dan Tawakkal
Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT.Mimpi memang mainan tidur, tapi kita wat sembahyang Istikharah dan memohon supaya Allah memberikan petunjuk,
 insya-Allah dengan izinnya kita mendapat petunjukNya.

*kita ni suma just pelakon kat pentas dunia nih ,ALLAH yang menulis skrip.tapi kita sebagai pelakon
kadang2 di beri petunjuk melalui mimpi atau gerak hati dan buat la keputusan elok elok ..

p/s : entry ini di COPY sahaja tetapi di EDIT ikot sedap mulut aku ..untuk renungan semua
(thanx kaka ida ^_^)


5 comments:

sapa rasa dia CANTEK komen la sini ^__^